Cocktailrecepten: Naar wat smaak jouw kus om middernacht?

Het einde van 2021 is in zicht. Dit najaar feesten we met een hoofdletter F. We zetten het nieuwe jaar flitsend & fabuleus in. Onze kus om middernacht sprankelt, is hoopvol én smaakt naar onze favoriete (alcoholvrije) cocktail. Deze zes drankjes maak je moeiteloos klaar, zodat er tijd en ruimte is om het leven én het nieuwe jaar vol overgave te vieren.

Little Kiss

Vier om middernacht de liefde met deze romantische cocktail. Licht, verfrissend en klaar in een handomdraai is dit het perfecte drankje om te toosten op het nieuwe jaar én elkaar!

Deze cocktail wordt gemaakt met MVSA Brut Rosé, een cava met een mooie heldere roze kleur met fijne, constante bubbels. In de neus zeer elegante florale impressies en fruitige aroma’s van aardbei en framboos. In de mond een zeer verfrissende en levendige sprankel met een fruitige finale. Erg aangenaam om te drinken. Deze cava kan ook perfect alleen geserveerd worden als aperitief of bij lichte maaltijden. Serveren tussen 4°C en 5°C.

INGREDIËNTEN : 30 ml rode vermout | 5 ml vlierbloesemsiroop | 60 ml MVSA Brut Rosé* | paars viooltje of een andere eetbare bloem

Tip! Mag het net wat specialer? Vervang dan de rode vermout door sloe gin. Je cocktail smaakt subtieler en fruitiger.

BENODIGDHEDEN : Champagnecoupe | barmaatje | shaker | ijsblokjes | crushed ice

BEREIDINGSWIJZE: 1 Vul de champagnecoupe met crushed ice om te koelen – 2.Vul de shaker met ijsblokjes en giet hier de vermout en vlierbloesemsiroop overheen – 3.      Shake stevig voor 10 seconden – 4. Maak de champagnecoupe leeg en giet de cocktail in het glas zonder het ijs – 5. Top af met MVSA Brut Rosé* – 6. Decoreer met het eetbare bloemetje  ( *Graag wat meer of minder bubbels? Je kan de hoeveelheid MVSA aanpassen naar smaak.)

Royal Flower

Deze bloemige cocktail doet zijn naam eer aan met zijn frisse, lichtzoete smaak en levendig uiterlijk. Een elegant aperitief om je avond rijkelijk in te zetten. Pak helemaal uit door de cocktail te maken met de prachtige limited edition sleeve van deze MVSA Brut.

MVSA Brut heeft een groengele nuance en een levendige sprankeling in het glas. In de neus fruitige aroma’s van rijpe meloen, banaan en vooral groene appel. Deze cava heeft een droge, pittige en harmonieuze smaak met een mooie zuurtegraad. De afdronk is vol, elegant en fruitig.

INGREDIËNTEN : 25 ml vodka | 15 ml Grand Marnier | 10 ml vlierbloesemsiroop | 60 ml MVSA Brut | eetbaar bloemetje

BENODIGDHEDEN : Champagnecoupe | barmaatje | shaker | roerstaafje | ijsblokjes

BEREIDINGSWIJZE : 1. Vul de coupe met ijs om te koelen – 2. Voeg de vodka, Grand Marnier en vlierbloesemsiroop toe in het glas – 3. Roer zachtjes om – 4. Top af met MVSA Brut naar smaak – 5. Werk af met een bloemblaadje

MVSA Spritz 0%

Crodino is een geliefd non-alcoholisch aperitief uit Italië. De sprankelende, verfrissende, bitterzoete kick trekt je zo feestelijk het nieuwe jaar in. En laat dat nu net perfect smaken bij de alcoholvrije cava van MVSA. De intense kleur is ideaal om winterse dagen op te fleuren. Klaar op minder dan 2 minuten. Cheers!

Deze cocktail wordt gemaakt met MVSA 0,0%. Deze alcoholvrije cava heeft in de neus noties van wit fruit zoals appel en peer. In de mond een zachte en aangename structuur met aroma’s van tropisch fruit en een delicate lange afdronk.

INGREDIËNTEN : 50 ml Crodino Rosso | 80 ml MVSA 0% | 10 ml grenadine | sinaasappelschil (zeste)

BENODIGDHEDEN : Champagnecoupe | barmaatje | shaker | roerstaafje | rasp | ijsblokjes

BEREIDINGSWIJZE : 1. Vul het glas met ijs om minstens vijf minuten te laten koelen – 2. Maak het glas leeg en voeg de Crodino, de MVSA 0% en de grenadine toe – 3. Roer zachtjes om – 4. Rasp een reepje van de sinaasappelschil en gebruik het om de rand van het glas te decoreren

Royal Negroni

Deze originele Italiaanse klassieker kennen we allemaal. De traditionele negroni wordt gemaakt van bittere en zoete likeur en kruidige gin. De ‘Royal Negroni’ bevat ook al dit lekkers en wordt bovendien afgewerkt met, jawel, MVSA Brut. Zo wordt hij een tikje minder bitter en een stuk luxueuzer. Extra troef: deze cocktail is klaar in een handomdraai.

INGREDIËNTEN : 30 ml rode vermout (zoals Martini Rosso) |  30 ml bitterlikeur (zoals Campari) | 30 ml gin | 60 ml MVSA Brut | sinaasappelschil (zeste)

BENODIGDHEDEN : Whiskyglas | barmaatje | mixing glas | roerstaafje | rasp | ijsblokjes

BEREIDINGSWIJZE : 1. Vul het whiskyglas met ijs om te koelen – 2. Doe de vermout, bitterlikeur, gin en ijsblokjes in het mixing glas – 3. Roer minstens 30 seconden om tot het geheel gekoeld is – 4. Giet de cocktail in het whiskeyglas – 5.Top af met MVSA Brut – 6. Rasp een reepje van de sinaasappelschil en hang dit over de rand van het glas

Royal Pear Pleasure 0%

Wat is er feestelijker dan een fruitige mocktail? Deze drink je namelijk zonder zorgen à volonté! Dankzij zijn alcoholpercentage van nul procent is hij lichter dan de klassieke variant maar net zo zoet, sappig en sprankelend. Mixing master of -kluns, met slechts 3 ingrediënten kan echt iedereen deze smaakmaker in geen tijd tevoorschijn toveren.

INGREDIËNTEN : 100 ml MVSA 0%* | 30 ml perensap | 1 takje tijm

BENODIGDHEDEN : Champagnecoupe of vintage glas | roerstokje | crushed ice

BEREIDINGSWIJZE : 1. Vul het glas met ijs om minstens vijf minuten te laten koelen – 2. Maak het glas weer leeg en voeg het perensap toe – 3. Top af met de MVSA 0% – 4. Roer zachtjes om – 5. Werk af met het takje tijm

Royal Aviation

Deze cocktail ádemt frisse luxe. De combinatie van zoet en zuur zorgt voor de opgewekte smaaksensatie van deze hoogvlieger. Deze cocktail bereid je op enkele minuten, maar de roem die je er mee oogst is voor altijd.

INGREDIËNTEN : 30 ml gin | 15 ml vers limoensap | 10 ml violetsiroop | 60 ml MVSA Brut | geel viooltje

BENODIGDHEDEN : Champagnefluit | barmaatje | shaker | ijsblokjes | crushed ice

BEREIDINGSWIJZE : 1. Vul de champagnefluit met crushed ice om te koelen – 2.Vul de shaker met ijsblokjes en giet hier de gin, het limoensap en de violetsiroop overheen – 3. Shake stevig gedurende 30 seconden – 4. Maak de champagnefluit leeg en giet de cocktail zonder het ijs in het glas – 5. Top af met MVSA Brut – 6.Decoreer het glas met het gele viooltje, enjoy!