Cocktails Belgian Owl

Ontegensprekelijk behoort Olivier Jacobs tot de meest invloedrijke mixologists in Europa. Zijn creaties hebben verschillende prijzen binnen gesleept en een bezoek aan zijn gezellige cocktailbar Jigger’s is een absolute aanrader. www.joggers.be Voor The Owl distillery heeft Olivier twee signature cocktails gemaakt op basis van de Belgian Owl spirit drink.

The Raspberry Owl:

Een verrassende sour style cocktail. Door het gebruik van verjus en het stirren blijft de identiteit van de Belgian Owl spirit drink bewaard. De zijdezachte textuur zorgt voor een aangename smaakbeleving.

Recept: 5 cl Belgian Owl spirit drink, 2.5 cl verjus du Périgord en 1.5 cl frambozensiroop ( meng 500 gr suiker met 700 ml frambozensap of laat 500 gr frambozen twee dagen macereren in 500ml suikersiroop (1deel suiker/1deel water).

Stir alles in een mixingglas, strain, serveer over ijs, garneer met framboosjes, eventueel chocolade of pepermunt.

Hallo Poirot

Deze cocktail is een verre twist op de klassieke Gimlet. De Belgian Owl spirit drink wordt in de verf gezet door een minimale toevoeging van een bereiding van fruit, kruiden, honing en appelzuur. De ijskoude serve zorgt voor een aangename ervaring terwijl de Spirit drink toch zijn sterkte behoudt.

Recept: 6 cl Belgian Owl spirit drink, 1.5 cl peer/basilicum/honing cordial (1 liter gefilterd perensap met 400 gr honing, zet dit in de koelkast om ijskoud te laten worden. Doe een handvol basilicum in de blender samen met de siroop. Blend op lage stand gedurende een 20-tal seconden. Haal dit door een fijne zeef en voeg aan het geheel 20gr appelzuur toe). Dash absint en dash chocolate bitters.

Stir de ingrediënten in een mixingglas met ijs, strain in een kleine coupe en doe de rest in een flesje zodat het drankje op eigen tempo steeds koud gedegusteerd kan worden. Garneer met een stukje peer en eventueel een basilicumblaadje.