Da Lino – Zaventem, de beste pizza!

Zaventem centrum biedt een veelheid aan eetgelegenheden die mede door de aanwezigheid van de luchthaven, wereldwijde smaken en geneugten aanbieden.

In de Vilvoordelaan is de diversiteit bijzonder groot, wanneer je op zoek bent naar een authentieke, lekkere Italiaan waar je niet alleen kan proeven van de verfijnde Italiaanse keuken maar ook de betere pizza wil uittesten, is restaurante Da Lino een aangewezen keuze.

Da Lino is een echte traditionele familiezaak, in handen van de Siciliaanse familie Salvaggio. ‘Papa’ Lino ruilde in de jaren vijftig zijn geboorteland Sicilië voor België. Vandaag vind je hem in het restaurant, samen met drie zonen. Roberto staat in de keuken en Giancarlo mag je alles vragen over de wijnkaart. Met veel liefde en kennis van zaken stelde hij de wijnkaart samen met daarop 150 verschillende wijnen uit alle streken van Italië en naar ieders budget worden weergevonden. Elke druivensoort die in Italië groeit, staat hier op de kaart en maakt een prijs/kwalitatieve keuze enkel moeilijker.

Franco Salvaggio mogen we evenmin niet vergeten. Hij werkt zich iedere dag in het zweet als ‘pizzaiolo’, de man die de pizza’s bakt. Franco is een gediplomeerd pizzamaker die al verschillende keren bekroond werd voor zijn lekkere pizza’s, onder andere door de prestigieuze Associazione Pizzerie Italiane (API). Ook in diverse Belgische competities wist Franco zich te onderscheiden en behaalde hij meerdere ereprijzen. Niet voor niets geldt Da Lino dan ook als één van de betere pizza-adressen in België. Het geheim van de pizza’s van Franco? Onder andere het deeg. Dat kan lang gisten en dan maakt de pizza’s superlicht.

Da Lino staat niet alleen voor uitgesproken, kwalitatieve pizza’s, maar ook voor echte en originele Italiaanse gerechten. Ongeacht of men kiest voor antipasti, primi, secondi en dolci. Een ding hebben alle gerechten gemeen: ze zijn bereid met superverse producten. Alles is huisgemaakt, het brood, de koekjes, de pasta en ook ijs en de tiramisu. Op het vlak van versheid en onberispelijke kwaliteit doet Da Lino geen enkele toegeving! Bovendien wordt u warm en gastvrij ontvangen met de stijlvolle maar toch gemoedelijke Italiaanse charme. Dit in een stijlvol interieur waar klassiek en modern op een geslaagde manier hand in hand gaan.

Da Lino gaat eveneens prat op een lange lijst bekende persoonlijkheden uit o.m. de sportieve en politieke wereld, lijst die wordt aangevoerd door voormalig Italiaans premier Romani Prodi.

Bij onze proeverij kozen we voor vier verschillende pizza’s die vakkundig werden verdeeld en onderling gewisseld. De Calzolo gorgonzola op basis van tomaat, ham, mozzarella en gorgonzola scoorde behoorlijk, de bufala e rucola op basis van tomaat, mozzarella van buffelmelk en raketsla bood een mooi alternatief, maar werd overvleugeld door de Magherita di Savoia met tomaat, basilicum en mozzarella. Een extra portie mozzarella zorgde voor meer pit en knapperigheid en bezorgde hem enkele pluspunten. Uitschieter werd evenwel unaniem de Bufala e tartufo nero de Norcia, tomaat, ham, mozzarella op basis van buffelmelk en heerlijk knapperige en weelderig bedeeld zwarte truffel. Zonder meer een absolute lekkernij!

Ristorante Da Lino – Vilvoordelaan 9 – 1930 Zaventem

Tel 02 – 720 01 08 – www.dalino.be

Gesloten zaterdagmiddag en zondag