Dandoy opent zijn deuren in Antwerpen

De beroemdste producent van speculoos in België, oprichter van het gastronomische symbool dat al lang de historische friet van de troon heeft gestoten, zal vanaf nu ook de Vlaamse koekjesfanaten verwennen. Het Brusselse bedrijf is sinds 1892 al zeven generaties actief in de branche en is nu ook vertegenwoordigd in Antwerpen.

In maart opent het in Antwerpen een nieuwe winkel, waar al dat lekkers aan de man zal worden gebracht. Er werd gekozen voor een locatie op wandelafstand van de Grote Markt, vlak bij het MoMu, in het hart van de Antwerpse modewijk. In deze periode van expansie en globalisatie, zet Dandoy zijn eerste stappen buitenshuis op korte afstand.

Deze winkel voor levensgenieters zal er enigszins uitzien zoals die op het Stefaniaplein in Brussel, met een lange toonbank met koffie met koekjes, of beter gezegd koekjes met koffie. Je kan er rustig de krant lezen en er is ook wifi. Ter gelegenheid van de officiële opening, die zal plaatsvinden op 22 maart, nodigde Dandoy de Antwerpse interieurdesigner Gert Voorjans uit om een installatie te maken in de etalage. Een goede reden om deze nieuwe place to be te ontdekken wordt alvast het paasassortiment, dat onder meer zal bestaan uit speculaaseieren bedekt met chocolade. De lente komt eraan, Dandoy trekt een nieuw jasje aan.maison_dandoy_7

Het huis Dandoy, vertrouwde plek voor absolute fijnproevers, vindt zijn oorsprong in een huwelijk tussen moderniteit en ervaring dat al zeven generaties lang standhoudt. Jean-Baptiste Dandoy opende zijn eerste winkel in 1829 op de Brusselse Grasmarkt, waarna deze 30 jaar later verhuisde naar een plek met een ietwat toepasselijker naam: de Boterstraat. Al bijna twee eeuwen lang staat het huis alom bekend om zijn onovertroffen speculaas, maar je kan er ook proeven van tal van andere heerlijkheden zoals theekoekjes, suikerbrood, amandelkoek en nog veel meer originele en tongstrelende creaties. De volledige productie wordt artisanaal gemaakt in Brussel, door smaakspecialisten die werken met de beste grondstoffen in een creatief bedrijf op mensenmaat.

MAISON DANDOY ANTWERPEN – Steenhouwersvest 59, 2000 Antwerpen

Maandag tot Vrijdag: 10:30 – 14:00 en 14:30 – 18:30; Zaterdag: 10:30 – 18:30; Zondag: 12:00 – 17:00