De beste terrine van België

Op maandag 28 maart organiseert Culibel een verenging van chefs die al meer dan 40 jaar de gastronomen een warmt hart toedraagt en hen vooral wil laten meegenieten van de ‘kunst van het tafelen’, gastvrijheid en streekproducten, de finale van hun eerste wedstrijd. Binnen de normen van de vereniging is ook ecologie een belangrijke factor in het duurzaam ondernemen. Culibel is een lidmaatschap van verbondenheid in culinaire kennis.

Voor deze wedstrijd moesten de chefs aan de slag met volgende producten: grijze Noordzeegarnalen,  Belgische witloof en Mechelse koekoek en een paring met een Belgische brouwerij naar keuze.

Uit de vele inzendingen selecteerde de leesjury de volgende finalisten: FABIAN BAIL Restaurant – feestzalen Paul de Pierre – Maarkedal (Oost Vlaanderen) – KEVIN POPPE – Restaurant LEF – Destelbergen (Oost – Vlaanderen) – MATHIEU TIJTGAT Restaurant Ten Voute – Loppem (West – Vlaanderen) en FREDERIC DE METS – Restaurant Hemelhof – Kortrijk (West – Vlaanderen)

Het prijzenpakket omvat o.m. een diploma van Culibel met de titel “De beste terrine van België”, waardebons, koksvesten, gratis lidmaatschap van Culibel en vele andere waardevolle prijzen zoals een Welness overnachting voor 2 personen in Radisson Blue Palace te Spa “Suite Castellane” met ontbijt, verblijfskosten, 4 gangenmenu en verbinding tot de thermen van Spa, aangeboden door hoofdsponsor BRU