De Brasserie – Keerbergen

Restaurant De Brasserie in Keerbergen is sinds de opening in 2010 uitgegroeid tot een oase waar culinair genieten en een sfeervolle gastvrijheid centraal staan.

Wie na een wandeling in het aanpalende natuurgebied de Broekelei, een =meandergebied van enkele kleine riviertjes en beken die in de Dijle uitmonden, enige rust en verpozing zoekt kan er terecht voor een leuke lunch, een dinertje mar ook in de loop van de namiddag voor een kopje koffie met wat lekkers.

Op de kaart naast traditionele vis- en vleesgerechten, ook vegetarische schotels en vanzelfsprekend innovatieve en regionale seizoengebonden creaties. Chef Elke Baetens, oud-leerlinge van de hotelschool Koksijde, spreidt in haar bereidingen een passie voor kwalitatieve ingrediënten en innovatieve presentaties uit. Principe dat het restaurant trouwens de titel ‘ambassadeur van de goede smaak’ opleverde.

De brasserie draagt tevens de nodige zorg voor fietsers en wandelaars die de buurt verkennen en ontdekken. Het is een van de weinige restaurants in Keerbergen waar de keuken doorlopend geopend is. Dat betekent dat men er terecht kan voor een late lunch of een ‘vroeg’ dinertje

Bovendien worden er tussen 15 en 18 uur ook verse pannenkoeken geserveerd en ben je er eveneens welkom voor een tasje koffie of aperitief. In de zomermaanden is het zonovergoten terras eveneens een oase van rust en kan men er heerlijk relaxen.

De bezorgdheid voor de klanten uit zich tevens in het zorgen voor een steriele lucht zodat je zorgeloos de benen onder tafel kan schuiven. In volle coronacrisis vonden Elke Baetens en Ken Delboo dit een enorme uitdaging, aspect dat nog steeds geldig blijft. Anno 2021 vonden ze bij de firma Trox een veilig alternatief in de vorm van een mobiele luchtzuiveringskast, een idee dat mede ingegeven werd door het feit dat het restaurant vooral een iets ouder clienteel heeft. Deze apparatuur is vandaag nog steeds een pronkstuk in het interieur en biedt nog altijd een gezond alternatief.

Bij onze proeverij opteerden we voor een bereiding van lokale asperges met zalm en een americain natuur. Het aspergebord straalde van weelde, maar liefst 7 hagelwitte asperges, weelderig getooid met zalm en mooi knapperige kasteelaardappelen, kregen een mooi groen garnituur van veldsla en peterseliesnippers mee met als extraatje een smeuïg huisgemaakt sausje.

De americain natuur, hier moet je zelf alle ingrediënten mixen, bestaat eveneens in een ‘huis’-versie waarbij de keuken deze taak overneemt, was een lust voor het oog. Deze schotel werd lange tijd aanzien als de ideale test om de kwaliteit en de versheid van de keuken te testen en oogde alvast meer dan beloftevol. Het duidelijk vers gemalen rundvlees kreeg een ruim assortiment karpertjes en ajuintjes mee naast een fijne burger van o.m. witloofsnippers, cornichons en werd getooid met leuke sneetjes tomaat, cresson en veldsla. Ketchup en tabasco ontbraken evenmin. De mayonaise werd net als de eidooier in een apart potje geserveerd, om het geheel af te ronden een portie goudgele en krokante frietjes. Een erg lekker ebn saakvol geheel alleszins.

Als dessert kozen we voor een lekkere en smeuïge chocolademousse en een dessertpaletje. Ook hier was overvloed troef met o.m. een capuccino, ijsje, crème brulée, profiterolle en ruim assortiment vers fruit, litchie, ananaskers, sneetjes sinaasappel, aardbei, blauwe bes, framboos en aalbessen. Een meer dan figuurlijke kers op de taart.

Restaurant De Brasserie – E Opdebeecklaan 33 – 3140 Keerbergen

Tel 015-63 88 59 – www.de-brasserie.be

Alle dagen geopend van 11 tot 22 uur, gesloten op woensdag en donderdag.