De enige Provence ‘Rosé’ die op een vulkaan is geboren

Château Beaulieu ligt in het hart van het enige vulkanisch terroir in de Provence, de Trévaresse. Wat dit wijndomein zo uniek maakt, is het vulkanische terroir in combinatie met de savoir faire van de oenoloog van het domein, Michel Fabre, die samen een ongelooflijk frisse rosé creëren. De cuvée Alexandre is de perfecte zomerwijn, ideaal om te genieten op een zonnig terras of thuis met je vrienden.

Een vulkaan met ongelooflijke frisheid

De 2 à 3 km lange onderzeese vulkaan is miljoenen jaren geleden ontstaan en is in de loop der tijd een aantal keren uitgebarsten. De meervoudige explosies, die plaatsvonden binnen een waterbron, hebben een 200 meter diepe krater gecreëerd waardoor dit zeer ongewone terroir ontstond. De 140 hectare aan wijnstokken in Beaulieu zijn geplant op gronden die bestaan uit zwart gesteente en basalt, afgewisseld met witte steen en klei-kalksteen. Het doel is om het beste van deze krachtige elementen die de natuur ons heeft gegeven te weerspiegelen. De basalt is rijk aan mineralen en biedt ideale omstandigheden voor de wijnbouw en de kwaliteit van het fruit. De fossielen en gesteenten in de bodem worden weerspiegeld in de frisheid en de intensiteit van elk van de wijnen van het domaine. Château Beaulieu profiteert ook van een mediterraan klimaat dat wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van de Mistral-winden in combinatie met de maritieme invloed van de Middellandse Zee. Hoge zonneschijnniveaus en uitstekende drainage-eigenschappen geven de wijnen hun complexiteit, kracht en frisheid.

Deze basaltbodems resulteren in wijnen die echt anders zijn dan alle andere. De bodem zorgt voor een oneindige frisheid, fruitigheid en een warm, zonnig karakter dat typisch is voor de Provence. Deze zeldzame bodems zijn ook uniek omdat ze de rijping van de druiven drie weken uitstellen in vergelijking met de naburige wijngaarden. Michel Fabre

Michel Fabre, de oenoloog van het domein, is opgegroeid in een familie van wijnmakers en heeft een diepe passie en nieuwsgierigheid voor de wereld van de wijn. Hij koestert een nauwe band met het land en nam de tijd om de basaltbodems van Beaulieu tot in detail te bestuderen om zo de harmonie tussen de vulkanische bodems en de acht variëteiten die op het domaine zijn aangeplant, te bereiken: Grenache, Syrah, Rolle, Sauvignon Blanc, Sémillon, Cabernet-Sauvignon, Cinsault en Mourvèdre. Zijn inspanningen hebben ervoor gezorgd dat elk ras kan gedijen en zijn volle potentieel kan bereiken in deze unieke bodems. Michel Fabre’s expertise en beheersing van het mengproces stellen hem in staat om het beste uit het fruit te halen met behoud van de oneindige frisheid en het unieke karakter van elk van deze Provençaalse wijnen.

CUVÉE ALEXANDRE ROSÉ

De naam voor de cuvée Alexandre is gekozen om de mannelijkheid, de intensiteit en de kracht weer te geven. Château Beaulieu Alexandre Rosé 2019, een AOP Coteaux d’Aix-en-Provence, is gemaakt van een mix van Grenache, Cinsault, Syrah en Cabernet. Het vulkanische terroir zorgt voor frisheid, levendigheid en energie.

Deze wijn onthult een lichte perzikkleurige tint en een neus die plantaardige tonen en perzik uitstraalt. De frisse en bloemige smaak van de cuvée Alexandre Rosé maakt hem tot de ideale partner voor visgerechten, gevulde groenten of zelfs een aardbeientaart.

Château Beaulieu Alexandre Rosé vertelt ook een verhaal, het verhaal van een vulkaan, tijdens een aperitief met vrienden of op een zonnig terras in de warmte van de zomer.

Château Beaulieu ligt op slechts enkele kilometers van Aix-en-Provence. Het domaine beslaat 300 hectare grond in het hart van de enige vulkaan in de Provence, de Trévaresse, en ligt op een hoogte van 400 meter. Het geniet van een uitzonderlijk kader tegenover de Lubéron en met uitzicht op de vallei van de Durance, de abdij van Silvacane en de Roque d’Anthéron. In het hart van het domaine bevindt zich een imposant landhuis omringd door tuinen en fonteinen die bijdragen aan het prestige van dit uitzonderlijke Provençaalse domaine. De familie Gudeénant streeft er al 20 jaar naar om de tradities en de diversiteit van de geschiedenis en de cultuur van het domaine in stand te houden. Château Beaulieu is diep geworteld in de lokale regio en produceert ook olijfolie, amandelen, truffels en Provençaalse honing.