Deliveroo levert de beste Belgische gerechten aan huis

Eet Belgisch, eet lokaal op onze nationale feestdag!

Naar aanleiding van onze nationale feestdag op dinsdag 21 juli zet Deliveroo dé meest Belgische klassieker in de kijker: de stoverij. Deliveroo en Ronny De Backer van het Antwerpse restaurant ‘De Bomma’ onthullen hun tips voor de beste stoverij alsook welke Belgische gerechten je op Deliveroo kunt bestellen.

Stoverij is hét gerecht om op dinsdag 21 juli de Belgische nationale feestdag te vieren. Een klassieker dat door heel wat Belgische chefs opnieuw trendy werd gemaakt en bovendien werd uitgeroepen tot Culinair Belgisch Erfgoed! In combinatie met frietjes en een frisse pint kan iedereen bevestigen dat de stoofvleesschotel wordt gesmaakt.

Zaakvoerder Ronny De Backer van De Bomma in Antwerpen houdt de traditie hoog en staat met beide voeten honkvast in de Belgische keuken. Niet alleen stoofvlees prijkt op de kaart, maar ook garnaalkroketten, vol-au-vent en seizoensgerechten zoals asperges op Vlaamse wijze.

” ‘s Anderdaags smaakt stoverij altijd beter. Daarom bereiden wij onze huisgemaakte stoverij steeds de avond op voorhand. Wij gebruiken hiervoor nog steeds het recept van mijn bomma met bruin bier, een boterham en mosterd.” vertelt Ronny De Backer, oprichter van De Bomma in Antwerpen. “Als je ergens een echte Belgische stoverij wilt bestellen, dan is het wel bij De Bomma!”

België boven! Ook tijdens de lockdown werd aangetoond dat de Belgische keuken erg populair is. De befaamde hamburger heeft zijn plaats moeten afstaan aan de Belgische keuken met ondermeer gehaktballetjes, Belgische spaghetti bolognaise of gebraden kip met appelmoes. Wist je bovendien dat je ook mosselen met friet kunt bestellen via Deliveroo? Nog zo’n Belgische klassieker zo bij je thuis of op locatie geleverd.

Zin in Belgische keuken? Dan kan je dit op Deliveroo.be gemakkelijk aanduiden dankzij de geïntegreerde filter. Naast stoverij zal je er ook karnemelkstampers vinden, tomaat garnaal of heerlijke desserts om je Belgische maaltijd mee af te sluiten zoals een chocolademousse, een brownie of Brusselse en Luikse wafels. Of wat dacht je van Belgische chocolade van Neuhaus om iemand mee te verrassen op de nationale feestdag?

Ontdek per stad waar je de Belgische klassiekers via Deliveroo kunt bestellen:

Antwerpen: De Bomma, De Tapas, Casper, Balls & Gloryn Otomat

Brussel: Ark, Au Vieux Bruxelles, Le Saint-lambert, Le Zinneke, Brasserie Ôz, Ballekes, Volle Gas, Schievelavabo

Gent: Brasserie Keizershof, 5th Gok Ghent, Casper, Mémé Gusta, Balls & Glory, Otomat

Leuven: Neuhaus, Domus, Frituur Belgium, Balls & Glory, Otomat

Hasselt: ‘t Borrelhuis

Oostende: Taverne Koekoek, Madam Kroket

Brugge: Brasserie Tuf Tuf, Suzy’ Salads

Luik: Les Tartes de Françoise, Frites Time

Op dinsdag 21 juli zet Deliveroo de Belgische restaurants extra in de kijker. Jij doet toch ook mee?

Meer informatie vind je op: www.deliveroo.be, Facebook, Instagram.