Le Château de Grandvoir, een Ardense zomerbestemming bij uitstek

Chef Tristan Martin vol actie en innovatie. Na de lockdown, de grote lentekuis en de nieuwe indeling van de kamers en salons, bereidt Château de Grandvoir zich voor op een van de drukste zomers.

Nieuwe ideeën en andere projecten aangekondigd! Twee weekends sinds de heropening waren al voldoende voor het Château de Grandvoir om het bordje “volzet” op te hangen! Zelfs om mensen te moeten teleurstellen die hoopten op een kamer zonder reservatie! Reserveringen worden daarom, meer dan ooit, systematisch aanbevolen.

De vele troeven van Château de Grandvoir zijn op geen enkele manier veranderd, integendeel! Dit is te danken aan de ideale ligging in het hart van de Belgische Ardennen, in een klein Ardens dorpje op enkele minuten van Libramont (treinstation) en Neufchâteau (wandelingen in het bos en aan het meer; het historische kader; de groene omgeving; de 8 mooie kamers en salons die zijn uitgegroeid tot gepersonaliseerde eetzalen. En als klap op de vuurpijl: al bijna een jaar lang de elegante en verfijnde keuken van Chef Tristan Martin (ex Maison Lemonnier).

Aangepast aan de richtlijnen voor gezondheidsveiligheid

Hoewel het niet meer nodig is om de plaats in detail voor te stellen, is het goed om te weten dat de lockdown als gevolg van Covid-19 toch goed nieuws heeft gebracht aan Grandvoir. De eigenaars van dit enorme domein hebben van deze 12 weken rust geprofiteerd om, naast een zeer grondige schoonmaakbeurt, ook de badkamers van de acht kamers, de ingang van de binnenplaats en de vijvers achteraan de grote tuin te renoveren… En dat is nog niet alles: een ander gepersonaliseerd uitbreidingsproject wordt deze zomer bestudeerd… maar alles op z’n tijd!

De tafels in het restaurant zijn nu volgens de nieuwe richtlijnen verspreid over de lounges en de oorspronkelijke eetzaal – waar het ontbijt ook aan tafel wordt geserveerd en niet meer als buffet (in overeenstemming met de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen). Deze lounges, met elk twee of drie extra tafels, worden zo quasi-privé en exclusieve ruimtes die erg worden gewaardeerd door de eerste klanten die terugkwamen sinds de heropening. Een andere niet onbelangrijke troef zijn de oplaadstations voor elektrische wagens. Ook deze zijn een klein succes en moeten hier worden genoemd.

Tristan Martin deze zomer bijgestaan door de jonge chef Robin Haquenne

De keuken van Tristan is op geen enkele manier veranderd op het vlak van kwaliteit en evolutie. Vandaag is de chef gevestigd op het Château de Grandvoir en geniet hij met volle teugen. Zijn leidraad blijft een elegante, “huisbereide” keuken die bestaat uit seizoensgebonden, regionale producten.

Tristan wordt de hele zomer bijgestaan door de jonge chef Robin Haquenne. Deze jonge 25-jarige uit Ciney, die heeft gewerkt in prachtige Belgische en Franse restaurants (L’Air du Temps, Le Prieuré St-Géry, Le Coq aux Champs, l’Auberge du Vieux Puits, …) heeft naam gemaakt door het M6-programma “Objectif Top Chef” (2014), vervolgens door zijn restaurant in Ciney (Rob’s Corner) en ten slotte, afgelopen januari, door de Taittinger-wedstrijd die uit 800 kandidaten slechts 8 finalisten in Parijs bijeenbracht, waar hij de 4e plaats en de Juryprijs won. Tot de herfst, wanneer hij andere persoonlijke projecten zal verwezenlijken, zal hij Tristan in het Château de Grandvoir een handje helpen en zijn fantasie de vrije loop laten.

Nieuw: Vrijdaglunch en de terugkeer van het Marktmenu

Dankzij de feedback van klanten sinds de heropening van het restaurant, biedt Tristan Martin nu elke vrijdagmiddag een lunchformule aan die geïnspireerd is op de markt van de dag. Op het programma: een voorgerecht, een hoofdgerecht en een gastronomische koffie (29 €). Tegelijkertijd, en gezien de algemene rage, staat het Marktmenu weer op het à la carte menu (zowel digitaal als op het uithangbord) van het restaurant. De drie gangen worden aangeboden tegen 37 €. En net als bij de vrijdaglunch en elk ander moment is reserveren sterk aan te raden.

Een hotel met een promotioneel verblijf

Ook om de Belgen die dit jaar hun vakantie in de Ardennen doorbrengen of die hier en daar (Ardennen/Kust) wat vrije tijd doorbrengen, biedt het Château de Grandvoir ook een bijzonder aantrekkelijke “midweek”-formule aan. Deze formule omvat: diner op donderdagavond, een kamer en een ontbijt voor twee personen. Dankzij de nieuwe lunch op vrijdagmiddag, die niet is opgenomen in de midweekformule, zullen zij die zich te veel vermaken in deze streek, in staat stellen hun verblijf op het Château te verlengen. En zelfs om het af te sluiten met een bezoek aan/degustatie in de Brasserie de Grandvoir. Dit wordt aan alle gasten van Château de Grandvoir aangeboden op vrijdagnamiddag (17.00 uur – na reservatie vanaf woensdag).

Een zomer in de Ardennen met de meeneemmaaltijden van Tristan Martin

We beseffen dat veel van onze landgenoten de komende weken op vakantie gaan in de Ardennen. Er zijn veel gites en andere appartementen en huizen te huur in de regio. Tristan Martin zal ook hen zijn afhaalkeuken aanbieden om hen een beetje gastronomisch geluk te brengen. Een keuken die geïnspireerd is op de menukaart van het restaurant Château de Grandvoir of, in een meer familiale versie, een gezellige, geïnspireerde keuken voor zowel jonge als oude fijnproevers.

Brouwerij open (na reservatie) op vrijdagnamiddag.

De Brasserie du Château de Grandvoir is gezelliger dan ooit en opent haar deuren en haar degustatiebar voor de 3 “Vaurien”-bieren op vrijdagnamiddag (17.00 uur). Reserveren (op de voorafgaande woensdag of bij het boeken van het hotel/restaurant) is verplicht en de prijs is democratisch. De rondleiding en de degustatie worden aangeboden aan de klanten van het restaurant en/of hotel.