Eat Brussels ! De Wijnschool van Bordeaux …

Het paviljoen van de Wijnschool van Bordeaux, festival eat! Brussels – drink! Bordeaux, 6, 7, 8 en 9 september, is een must voor alle liefhebbers van wijn en gastronomie. Het pragmatisch overzicht laat toe om een Merlot niet meer te verwarren met een Cabernet Sauvignon, om beter wijnen bij gerechten te kiezen en om smaakgewaarwordingen gemakkelijker onder woorden te brengen.

Eén van de talrijke niet te missen nieuwigheden dit jaar is de fijnproeversworkshop Cheese and Tchin om Bordeauxwijnen te leren combineren met Belgische kazen. Of de boeiende workshop “Les Parfums du Vin” … Bij het vallen van de avond zullen de festivalgangers kunnen inzetten op de clandestiene speeltafel “Bordeaux Blackjack”.

Proeversinitiatie

Een overzicht van een half uur om de het subtiele van de druivensoorten en aroma’s te vatten en om woorden te geven aan uw smaakervaringen.

Les Parfums du Vin – NIEUW!

Deze reis brengt u naar een boeiende wereld van geuren en licht een tip van de sluier over een belangrijke stap van de degustatie. Deze workshop onthult via een initiatie in de Bordeauxwijnen alle geheimen van het aroma van een wijn.

De kunst van de assemblage – NIEUW!

Assemblage is het handelsmerk van de Bordeauxwijnen. Na een kennismaking met de kenmerken van de rode en witte Bordeauxdruivensoorten, leren de deelnemers hun eigen wijn samenstellen.

Choco Bordeaux x Laurent Gerbaud – EEN MUST!

Wijn en chocolade hebben veel gemeenschappelijk en alles om elkaar te vinden. Voor deze heerlijke en niet te missen reis heeft de Wijnschool van Bordeaux de Brusselse meester-chocolatier Laurent Gerbaud uitgenodigd.

Cheese and Tchin – NIEUW!

Een workshop om alles te leren over de basis van overeenkomsten tussen bordeauxwijnen en Belgische kazen.

eat! hartig of eat! zoet met de chefs van eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX!

Smaken combineren en aroma’s koppelen, dat is het thema van deze fijnproeversworkshop over de subtiele overeenkomsten tussen en de diversiteit van de gerechten van onze Brusselse chefs, kaasmakers en patissiers en de Bordeauxwijnen.

Zet in bij het vallen van de avond!

Bordeaux Blackjack – NIEUW!

Rosé of wit? Linkeroever of Rechteroever? 2012 of 2016? De festivalgangers worden uitgenodigd om mee te spelen en te wedden op Bordeaux! Blind proeven en heel wat bijleren. Aan u om te spelen! Elke dag van 18 tot 23u, doorlopend – duur: 15 minuten.

Meer informatie over het festival:  www.eat.brussels