Restaurant Passade – Mechelen

Passade opende voor het eerst zijn deuren in augustus 2000 en heeft sindsdien een indrukwekkende weg afgelegd, waar er steeds werd naar gestreefd een gevarieerd en origineel aanbod te brengen. Het restaurant wil vooral een ontmoetingsplaats zijn toegankelijk voor een breed publiek – jong of oud, fijnproevers die graag nieuwe smaken ontdekken of mensen die de gevestigde klassiekers verkiezen.

De vaste kaart wordt twee keer per jaar volgens winter- en zomerseizoen aangepast, en er is maandelijks een nieuw aanbod aan suggesties. Ook de wijnkaart werd zorgvuldig samengesteld met pareltjes van Franse en wereldwijnen. Er is ook een mooie selectie wijnen die je per glas kan degusteren. Gezien de omstandigheden gebeurt dit alles in een ‘corona proof’ kader, zodat de klant in alle rust en met een veilig gevoel kan genieten van zijn restaurantbezoek.

Taste life, it’s delicious!

Het gepassioneerd keukenteam staat olv chef Hannelore Braet die haar keukenopleiding van Sintra afwerkte. Na enkele eerder kortstondige passages in de horeca belandde Hannelore ruim twee jaar geleden in restaurant Passade in Mechelen waar ze meteen de kaart een vleugje vrouwelijke intuitie en creativiteit meegaf. Het keukenteam streeft naar verfijning en originaliteit, met dagverse producten en verrassende suggesties. Passade biedt dan ook een gevarieerd aanbod aan Westerse gerechten, originele wereldkeuken, heerlijke internationale tapas ‘to share’. Op de menukaart een ruim assortiment vis- en vleesspecialiteiten, evenals vegetarische gerechten. De menukaart wordt aangevuld door een zorgvuldig samengestelde wijnkaart zodat voor elk gerecht een passende wijn beschikbaar is.

Naast het eigentijdse en gezellige restaurant, biedt Passade ook drie ruime sfeervolle feestzalen voor een zakelijke receptie of seminarie, een personeelsdiner, huwelijk, communie, babyborrel of jubileum. De feestzalen werden vernoemd naar enkele grote Franse gastronomische monumenten maar kregen tegelijkertijd ook een lokale ondertiteling mee zoals Opsinjoorke en Maneblusser. Een geheel dat in de zomer wordt aangevuld met een gezellig en zonovergoten tuinterras. Voor de verstokte rokers staat trouwens ook een sfeervolle rokerslounge ter beschikking.

Wij opteerden bij onze degustatie als voorgerecht voor oesters natuur en een millefeuille van sint jacobsvruchten en als hoofdgerecht voor slibtongetjes en een Mechelse koekoek van het huis.

Bij het aperitief een glaasje champagne Laurent Perrier werd een potje chips geserveerd. Weliswaar lekkere chips die naar ons gevoel toch niet volledig parallel lopen met de sfeer en gezelligheid van het restaurant. De oesters waren prefect geopend, mooi zilt en erg lekker. De mooi aangebakken sint jacobsvruchten kregen een heerlijke butternutzalf, gekarameliseerd sneetje appel en hazelnootboter mee. Lekker en smeuïg met mooie presentatie. Hierbij een leuk glaasje witte Plan Vermeersch GT, een assemblage van Sauvignon blanc, Merlot en Grenache. Wijnhuis Vermeersch in de Rhônevallei wordt gerund door voormalig Belgisch rallypiloot Dirk Vermeersch.

De slibtongetjes, op onze vraag gefilleerd, waren mooi krokant gebakken en kregen enkel trostomaatjes als garnituur. Een extra salade, vers en knapperig, een leuke preipuree en een verse huisgemaakte tartaar vormden het aanvullende garnituur. Erg lekker zeker met het aanvullende glaasje Pouilly Fumé. De filet van onze Mechelse koekoek kreeg een assortiment beetgare en licht aangebakken worteltjes mee. De romige jagerssaus en goudgele kroketjes transformeerden ook hier het gerecht tot een smaakvolle ontdekking die werd afgerond door een Argentijnse Malbec.

Globaal een heerlijke en smaakvolle ontdekking in een aangenaam, gezellig en sfeervol decor. De tand des tijds heeft de voorbije decennia blijkbaar geen vat gehad op de culinaire uitbouw die Passade in augustus 2000 vooropstelde. Integendeel het menu blijft hedendaags zelfs een tikkeltje avantgardisch met accenten op lokale ingrediënten die de klant telkens weer verrassen.

Passade – Brusselsesteenweg 301 – 2800 Mechelen – tel 015-21 21 85 – info@passade.be

Openingsuren: maandag t.e.m. Vrijdag: 12u – 22u (Keuken: 12u-14u en 18u-21u30), zaterdag: 17u30 – 23u (Keuken: 17u30 – 22u) – zondag: 17u30 – 22u (Keuken: 17u30 – 21u). Zaterdag- en zondagmiddag enkel open voor groepen na reservatie.

Tasted4you: 3 minutes – vriendelijk onthaal en attente bediening- mooie presentatie- lekkere smaakvolle gerechten – privé parking. Globaal een leuke en lekkere ontdekking.