Ellis lanceert Stoofvlees zonder vlees met pulled wheats

Ellis zet pioniersrol voort en lanceert revolutionaire vleesvervanger

Wie goed luistert, hoort iets sizzlen in de keuken van Ellis. Vanaf deze week pakt het bekende foodmerk in al zijn vestigingen uit met de sizzling casserole: een gloednieuw vegan gerecht waarin de revolutionaire vleesvervanger ‘pulled wheats’ de hoofdrol speelt. Deze lancering toont opnieuw aan dat Ellis, nadat de keten in 2011 startte als pionier van de premium hamburger in België, ook vandaag die pioniersrol nog opneemt binnen de foodwereld. Sinds vorig jaar trekken ze daarvoor de (menu)kaart van algemene comfortfood aangevuld met plantbased opties, binnen een rebranding in het kader van een eigentijdse upgrade na hun tienjarig bestaan.

Move over pulled pork! Bij Ellis weten ze dat de plantbased toekomst sizzling hot is én weten ze hoe ze (plant)aardiger kunnen zijn voor onze planeet. Wie dacht dat het stopte bij de beyond burger zat fout, want de pulled wheats gaan als nieuwste, volledig plantaardige vleesvervanger in hun aanbod way beyond die beyond burger.

Wie vanaf deze week een sizzling casserole met pulled wheats bestelt in alle Belgische vestigingen, proeft voor amper € 19,5, met frietjes erbij hoe innovatie smaakt. Ellis is namelijk de allereerste speler die deze pulled wheats op de Belgische markt lanceert. De zaak maakt er een punt van om als concept vernieuwend en innovatief naar voor te treden, en slaagt daar jaar na jaar opnieuw in door aandachtig rond te kijken naar de rest van de wereld, zoals bijvoorbeeld de Scandinavische landen waarin de vegan trend al veel prominenter aanwezig is dan bij ons.

Pulled wh(e)at?!

Granen zitten in het segment van vleesvervangers al een tijdje in de lift. Dit nieuwe product is een innovatieve vleesvervanger op basis van tarwe, en ligt in dezelfde lijn van pulled oats, een vergelijkbaar product op basis van haver dat ontwikkeld werd in Scandinavië. Op de ingrediëntenlijst? Eiwitten die uit tarwe en erwten getrokken worden. Die worden vervolgens gerehydrateerd, om dan in grote chunks uit elkaar te trekken. Vandaar ook de naam: pulled wheat of ‘getrokken tarwe’. De variant met tarwe zagen we – althans in België – nog nooit.

Door het chunk-effect en verrassende bite lijkt de textuur wat op dat van écht vlees, maar laat je niet vangen: in dit stoofpotje vind je verder alleen nog rode wijn, vegan bouillon, paddenstoelen, ui, laurier, aardappel en augurk terug. Van echt vlees dus geen sporen, al is het wel leuk om te weten dat pulled wheat evenveel proteïnen bevat als rundvlees. Daarnaast is het een natuurlijke bron van ijzer en B12.

Vegan moelleux: ieders favoriet

Zin in een dessert? Dan biedt Ellis je het perfecte dessert: een oowy-goowy chocolade moelleux. Dé klassieker die bij iedereen in de smaak valt, ook bij veganisten, want dit nagerecht is helemaal plantaardig.

Ellis wil dat iedereen van hun gerechten kan genieten:

“We zijn niet van plan om een volledig plant-based concept te worden, maar geloven sterk in het flexitarisme. We willen naast onze vleesproducten graag kwalitatieve producten aanbieden die door iedereen, inclusief niet-vleeseters, gesmaakt worden.” klinkt het bij ELLIS.

Dit is Ellis!

Nadat “Who the f*ck is Ellis?!” jarenlang hun slogan was, wist het merk na 10 jaar goed genoeg wie ze waren om een volledig nieuw concept uit te zetten. Daar hoorden niet alleen veranderingen op de menukaart bij, maar ook een compleet vernieuwde huisstijl, een naamsverandering van Ellis Gourmet Burger naar ‘gewoon’ Ellis en een nieuw logo. Als je hen nu zou vragen who the f*ck Ellis is, is het antwoord duidelijk: een foodmerk dat inzet op vlees én plantbased rock & roll en die identiteit ook in al zijn vestigingen uitstraalt. Dát is Ellis.

De verrassende eye-catchers op de nieuwe Ellis kaart:

HOOFDGERECHTEN : Sizzling Casserole *nieuw* –            Sizzling steak*nieuw* – Pulled meat stew *nieuw*  – Honey Butter Corn *nieuw*  – Loaded burger box: een hele range aan frietjes met verschillende toppings. Onder andere ook verkrijgbaar met de Beyond Burger. (delivery & take-out only)

SIDE DISHES & FINGERFOOD : Grilled Bourbon Pork Belly *nieuw* – Crusty Flaked Chicken *nieuw* – Canadese poutine – Parmesan potato churros –          Vegan  sticky flower wings – Sharing box met een assortiment van gerechtjes

Het concept ELLIS startte in 2011 op de Place Saint Catherine in Brussel. Ellis was dé Belgische pioneer in premium hamburgers. Ondertussen is het merk uitgegroeid tot een internationale onderneming met 16 restaurants in België, 4 in Nederland en 1 in Frankrijk, en gaat de focus ook veel verder dan enkel burgers. Alle vestigingen vind je op www.ellis.be/restaurants