Ellis: Rock&roll en comfort food

Ellis stelt volledig nieuw concept voor in flagshipstore op het Sint-Katelijneplein in Brussel …

Remember Ellis? Het merk dat ooit de eerste premium hamburger op de Belgische kaart zette, kondigde een aantal maanden geleden een nieuw concept aan. In april onderging het merk een naamsverandering (de “gourmet burger” viel weg) en werd een gloednieuwe huisstijl geïntroduceerd. De menukaart werd uitgebreid met eerste hints van comfort food. Maar daarnaast beloofden ze nieuwe interieurs, en een gloednieuwe kaart, die verder gaat dan enkel burgers… Wel, het wachten wordt nu beloond. We krijgen een gloednieuwe Ellis te zien, met een brede focus op comfort food en plant-based opties.

Welkom in het meest rock & roll interieur van Brussel.

In 2011 opende Ellis zijn eerste vestiging op het Sint-Katelijneplein in hartje Brussel. 10 jaar later openen ze opnieuw hun deuren, maar ditmaal in een gloednieuw jasje. Het hele interieur werd, samen met designbureau We Want More, volledig opnieuw uitgetekend en opgebouwd, geen nagel is blijven zitten. Het merk kiest resoluut voor een rock & roll look, waarbij ze banken met getattoeëerd (kunst)leer, neonlampen, en een hoop kleurrijke, aan de muur gepapte concertposters harmonieus met elkaar combineren. Daarnaast zien we ook veel aandacht voor gezelligheid met een bonte mix van vintage- en designmeubels, warme tinten aan de muren, en een pracht van een houten barmeubel. Wil je helemaal naar boven, dan klim je 2 verdiepen de trap op langs een gigantische ‘plant wall’. Meer dan voldoende om je ogen een hele avond de kost te geven.

Fingerlickin’ good food

Niet enkel in het interieur zet het merk zijn rebelse kant in de spotlight. Ook op de menukaart zien we enkele innovatieve en sizzling hot ideeën. Na de toevoeging van een steak tartare (mét een vegan variant!) tijdens de zomermaanden, kan je er nu ook terecht voor een “sizzling steak” en “sizzling stew”. Say what? Een Irish Angus steak, maar geserveerd op een hete, sissende plaat. Experience & taste on point!

Naast de extra hoofdgerechten worden ook de comfy finger foods verder uitgebreid. Zo verschijnt de “Crusty Flaked Chicken” op de kaart, zacht gegaarde kippenhaasjes, gemarineerd met yoghurt & kruiden, en gepaneerd met good old corn flakes. Minder geschikt als ontbijt, maar verrassend lekker!

Verder vind je er nu ook de ‘Honey Butter Corn’, gegrilde maiskolven in een jasje van honing, boter en zeezout, en een heerlijk bordje traag gegaard buikspek, dat gelakt wordt met bourbon en maple siroop.  Ook de hyperpopulaire ‘sticky flower wings’ staan prominent op de kaart. Dat zijn volledig vegan bloemkoolroosjes, gepaneerd met panko en op smaak gebracht met een zoet-pikante sriracha saus.

Ellis at home

Eerder dit jaar lanceerde het merk met de Loaded Burger Box al een vernieuwende categorie, letterlijk een hamburger met frietjes in een handige doos, enkel te verkrijgen in take-out en delivery. Bij Ellis gelooft men sterk in een verderzetting van de “at-home” trend, en zal men ook blijven inzetten op producten die specifiek voor deze kanalen ontwikkeld worden, om zo elke klant de best mogelijke ervaring te kunnen bieden.

ELLIS MENU HIGHLIGHTS : De verrassende eye-catchers op de nieuwe Ellis kaart:

HOOFDGERECHTEN: – Sizzling steak*nieuw* – Pulled meat stew *nieuw* – Honey Butter Corn *nieuw* – Loaded burger box: frietjes, topped met een in reepjes gesneden burger. Ook verkrijgbaar met de vegan Beyond Burger. (delivery & take-out only)

SIDE DISHES : – Grilled Bourbon Pork Belly *nieuw* – Crusty Flaked Chicken *nieuw* – Canadese poutine – Parmesan potato churros – Vegan sticky flower wings – Sharing box met een assortiment van gerechtjes

Het concept Ellis kwam tot stand in 2011 tijdens een avondje tooghangen. Ellis startte met 1 restaurant op de Place Ste-Catherine in Brussel en is uitgegroeid tot een internationale onderneming met 16 restaurants in België, 4 in Nederland en 1 in Parijs. www.ellis.be/restaurantswww.ellis.be