En de pïzzaiolo van 2018 is … Dolce Sapore – Walcourt

Op maandag 29 januari streden de 11 provinciale laureaten voor de titel van ‘Pizzaiolo van het Jaar 2018’. Een wedstrijd georganiseerd door Kaasbrik en FoodPrint en ondertussen al toe aan zijn 10e editie. De ultieme Pizza Bake Off, die doorging op Circuit Zolder, was een ‘smakelijk’ succes met veel aanwezigen. Als opdracht moesten de 11 pizzaiolo’s een pizza Margherita en de specialiteit van de chef bereiden. De pizzaiolo’s gaven het beste van zichzelf en gooiden al hun creativiteit in de strijd. Met stuk voor stuk superlekkere pizza’s als resultaat. Tijdens de lancering van de editie “Foodprint 1718”  in Flanders Expo in Gent, maakte de jury de ‘Pizzaiolo van het jaar 2018’ officieel bekend.

Dolce Sapore uit Walcourt ging uiteindelijk met de eerste plaats lopen. Pizzaiolo Gueli Nicolo overtuigde de jury met zijn overheerlijke pizza’s en zijn Italiaanse flair. Zijn pizza van de chef was een perfect samengaan van ‘caviar d’aubergines’, gerookte zalm, burata en roze peperbolletjes. De Margherita daarentegen was de eenvoud zelve, maar samengesteld en gebakken volgens de regels van de kunst. Uiteraard alles afgewerkt met Mozzarella Pizzaiolo van Kaasbrik. Het is dus daarom dat deze laureaat uit de provincie Namen de titel één jaar lang mag dragen. Naast deze felbegeerde titel krijgt Dolce Sapore ook de eer om het uithangbord te zijn van de campagne voor ‘Pizzaiolo van het Jaar 2018”.

Wedstrijd met allure en traditie: Uit de lange lijst van deelnemers over het hele land werden eerst via sms-voting  voor elke provincie 3 kandidaten geselecteerd. Deze 33 provinciale laureaten uit de provincies en het Hoofdstedelijk Gewest Brussel kregen vervolgens bezoek van een professionele jury. Die beoordeelde hen op smaak en uitzicht van hun pizza, maar ook op de klantbeleving, het enthousiasme en de toegankelijkheid van de pizzaiolo. Het uiteindelijke kransje van 11 provinciale laureaten mocht zich met elkaar meten tijdens de Bake Off op Circuit Zolder, een dag vol met showcooking, hapjes, drankjes en een baristabar.

Mooie ambassadeur: Kaasbrik, de organisator van ‘Pizzaiolo van het jaar 2018’, is heel tevreden met deze jubileum-editie. Ze hebben in Dolce Sapore een verdiende winnaar gevonden en zo hun Mozzarella Pizzaiolo in beeld kunnen brengen.

Kaasbrik is marktleider in België voor het raspen van mozzarella, maar naast mozzarella – de specialiteit van het huis – raspt en verdeelt Kaasbrik ook vele andere kazen (oa Emmental, Gouda, Gruyère …) aan zowel horeca als industrie. “Ongeveer 70 procent van onze productie gaat naar het buitenland, tot het Midden-Oosten en Azië toe. ‘Pizzaiolo van het jaar’ is een fantastische formule om onze Belgische klanten te binden en de Belgische pizzamarkt in de spotlights te zetten. Bij deze willen we alle deelnemers uitdrukkelijk bedanken voor hun ongeremd enthousiasme en hun passie voor de pizzakunst,” zo besluit Karlien De Turck van Kaasbrik.