‘Végétal, mes racines, mes recettes’ René Mathieu

Het boek « Végétal, mes racines, mes recettes »  van sterrenchef René Mathieu onthult een unieke culinaire rijkdom. René Mathieu geeft smakelijke recepten in volle kleurenpracht een nieuwe boost, en onthult alle details over zijn groentekeuken met een innovatieve touch: augmented reality.

Op het menu, 48 gerechten, weelderig getooid met fruit, groenten, wilde kruiden en bloemen. De chef houdt van de natuur en ontdekt tijdens zijn wandelingen in de bossen rond het kasteel regelmatig nieuwe ingrediënten die de smaak van de natuur in zijn bereidingen nog beter etaleren. Na 2 jaar hard werken en onderzoek, kan men nu ook de boeiende gerechten van René Mathieu chef van “The Distillery” in het Château de Bourglinster, op papier  proeven. Met zijn gezonde creaties zorgt hij tegelijkertijd voor het welzijn van zijn gasten.

Opgegroeid op het Belgische platteland tussen de boerderij van zijn grootouders en de familiekeuken ontsproot zijn passie voor koken. In 1986 krijgt hij een Michelinster in “Capucin Gourmand”, iets wat hij in 2012 overdoet in “La Distillerie” in Château de Bourglinster, het bewijs is de creativiteit en het doorzettingsvermogen van de chef.

Als een haute couture-kunstenaar toont René Mathieu zijn creaties vanuit alle hoeken vooraleer ze de smaakpapillen doen tintelen van genot. In zijn boek met een totaal vernieuwende techniek, augmented reality, komen alle ingrediënten opnieuw tot leven. Met de hulp van AdMented, een reactieve toepassing, hoeven de lezers alleen hun smartphone boven de pagina houden om de videorecepten gemaakt door de video-editor Francis Verquin van Editions Saint Paul, te bekijken.

René Mathieu neemt zijn lezers mee in zijn dagelijkse oogst via deze unieke en recente technologie. Naast de schetsen, ook recepten en foto’s van elk gerecht, gemaakt door Mickael Williquet.

In dit boek bloeit de gastronomie van het Groothertogdom volop open, alsof je daar was … aan tafel, in de keuken en in het bos ….

VEGETAL – mes racines, mes recettes –  Editions Saint-Paul Luxembourg -www.editions.lu – 192 bladzijden – 59 € – ISBN : 978-99959-2-019-7

René Mathieu – Château de Bourglinster – 8 Rue du Château, 6162 Bourglinster, Luxembourg – www.bourglinster.lu