Food: gezonde recepten met Europese specialieiten

FOOD, het Europese programma dat een evenwichtige voeding tijdens de werkdag wil promoten, heeft onlangs zijn allereerste site met gezonde en evenwichtige recepten, healthyrecipes-food.eu, gelanceerd. Hierop worden culinaire recepten aangeboden uit meerdere Europese landen. Voortaan kunnen Belgen zich dus ook in hun eigen keuken wagen aan vakantierecepten uit de vier hoeken van Europa.

De recepten op deze site maken deel uit van het Europese programma FOOD, dat staat voor “Fighting Obesity through Offer and Demand”. Dit programma verzamelt publieke en private partners rond een gemeenschappelijk streven: het bevorderen van een evenwichtige voeding tijdens de werkdag. Het doel van de nieuwe site Healthy Recipes is om werknemers toegang te bieden tot de gezonde en evenwichtige recepten van chef-koks die Europese specialiteiten bereiden.

Het programma telt momenteel al meer dan 27 publieke-private partners verspreid over tien Europese landen, waaronder België, en elk jaar komen er nieuwe partners en landen bij. In totaal zijn er 520 000 restaurants aangesloten die stuk voor stuk een evenwichtig en duurzaam menu aanbieden. De ruim 7 miljoen werknemers die in Europa gebruikmaken van Ticket Restaurant, maken eveneens deel uit van FOOD. Het programma wordt gecoördineerd door de marktleider in maaltijdcheques, Edenred. Onder de Belgische partners in het programma zijn de FOD Volksgezondheid, Nutri-challenge en de Cellule Nutrition Santé van LABIRIS Haute Ecole Lucia de Brouckère. De restaurants die recepten op deze site publiceren zijn allen aangesloten bij Ticket Restaurant.

“We zijn ons er ten zeerste van bewust dat maaltijdcheques als springplank kunnen dienen voor een verandering in de voedings- en leefgewoonten van de werknemers”, aldus Olivier Bouquet, algemeen directeur van Edenred België. “Het project FOOD, dat inmiddels is uitgegroeid tot een langetermijnprogramma, sluit wat dat betreft perfect aan bij de doelstellingen van Edenred inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen. Want toegang tot evenwichtige voeding is daarin een prioriteit.”