Gault&Millau 2018 onderscheidt L’Eau Vive met ‘dessert van het jaar’

Op maandag 13 november heeft Gault & Millau Belux 2018 in Antwerpen de nieuwe favorieten en andere bekroonde talenten aan de pers onthuld. Van de vele trofeeën ging die van de Dessert van het Jaar naar de patissier van tweesterren Meesterkok van België en lid van de zeer prestigieuze Tables of the World, Pierre Resimont van L’Eau Vive te Arbre-Profondeville (Provincie Namen).

De jonge patissier Quentin Gemine, werkte aan de creatie van de desserts van L’Eau Vive, en maakte naam met een dessert, zoals men zou kunnen verwachten in deze regio, rond de Wépion-aardbei.

Pierre Résimont zegt over zijn chef-patissier: « A L’Eau Vive, comme dans toute grande maison de bouche, nous devons impérativement engager une personne ayant l’exigence et le professionnalisme qu’exige le travail de la pâtisserie.

« Bij L’Eau Vive moeten we, net als bij elk groot gastronomisch huis, absoluut een persoon aannemen die over de veeleisende kennis en professionaliteit beschikt van het vak patissier. Maar het is moeilijk om zo iemand te vinden. Na een aantal minder succesvolle pogingen met verantwoordelijke voor desserts met een opleiding voor kok maar niet voor patissier, ontmoette ik Quentin Gemine. Hij had wel een patissier opleiding, had gewerkt voor Maison des Desserts in Namen, voor Alain Ducasse en had alle kwaliteiten om deze positie in te vullen.

Hij was gemotiveerd, goedlachs en bleek ook punctueel, goed georganiseerd en hij slaagde erin lichte desserts te maken, gastronomisch en met veel smaak … zelfs met groenten! Hij draagt een nieuwe benadering met veel originaliteit en precisie bij aan de keuken van L’Eau Vive en aan de desserts. Iedereen heeft er baat bij en waardeert deze onderscheiding. Deze prijs van het Dessert van het Jaar, dat hem door Gault & Millau 2018 wordt aangeboden, is een mooie beloning en een aanmoediging om op deze manier verder te gaan. »

L’Eau Vive – Route de Floreffe 37 – 5170 Profondeville

T. +32 (0)81 41 11 51 – www.eau-vive.be