King George Cafe wint zilveren award voor mooist ingerichte café ter wereld

Het King George Cafe kreeg in London, zilver in de competitie voor mooist ingerichte café ter wereld op de prestigieuze World Interior Awards. Het café werd daarbij verdienstelijk tweede, na Moby341 Café uit Melbourne. King George Cafe hoort zo bij de mooist ingerichte cafés ter wereld: bedacht en gedesigned door de ontwerpers van het creatieve agentschap King George zelf.

Eind oktober kreeg King George Cafe het nieuws dat ze voor de prestigieuze World Interior Awards in Londen genomineerd waren én bij de laatste zeven finalisten behoorden voor het mooiste ingerichte café ter wereld. In die shortlist was King George Cafe de enige Europese gekwalificeerde zaak naast horecaconcepten uit Melbourne, Sydney en Shanghai, tijdens een gala in het Somerset House in hartje Londen werd bekend gemaakt dat King George Cafe zilver won.

Belgisch designcafé: King George Cafe is gelegen in de gebouwen van het creatieve agentschap King George in Sint-Niklaas en werd zowel bedacht als ingericht door z’n eigen interieurteam. Het café doet dienst als ontmoetingsplek voor zowel werknemers en klanten, maar ook als lunchcafé en koffiespot voor mensen en bedrijven uit de buurt.king-geotrge-serre

Dat King George zilver won in een wereldwijde competitie stemt creatief directeur Nicolas Block vanuit Londen heel blij: “Ons café is ons paradepaardje waarin we al onze klanten integreerden en dat zorgt voor een buzz doorheen ons gebouw van in totaal 1.000m². We probeerden zowel met het interieur als het concept anders te zijn. Centraal staat een grote marmeren bar in Irish Green – een zeldzaam marmer – met daarboven een grote carrousel met verlichting waar we speelden met hippe prints. In het midden van de zaak kan je een typisch Engelse bibliotheek vinden, een knipoog naar King George himself, en ten slotte is er nog onze urban jungle waar we zelfs een échte serre integreerden. Ook over de keuze aan food en drinks is veel nagedacht: healthy & fast is ons motto. Alles wordt dagelijks vers in huis gemaakt en onze klanten kunnen zich laten verwennen in een zeer gezellig interieur.”

Eigen creatie: Daarmee bewijst King George Cafe dat niet enkel de menukaart het verschil moet maken in een horecazaak, vandaag is het interieur minstens even belangrijk. Nicolas Block: “Wij bedenken heel wat concepten voor klanten en dus ook interieurs voor hotels, winkels en horeca. Voor ons is het unieke karakter altijd belangrijk. Zo bedachten wij mee Balls & Glory van Wim Ballieu en wonnen we een paar jaar geleden nog awards voor de inrichting van de Concept Fashion Stores. Dat we nu met ons eigen café onder onze kantoren in de prijzen vallen is enkel een bevestiging dat we de zaken op een juiste manier in de markt plaatsen.”

King George Cafe is open van maandag t.e.m. vrijdag van 10 uur tot 18 uur en is ook te huur voor evenementen. www.kinggeorgecafe.be