Geniet ondanks de lockdown van de konfijten van Didden

Door de lockdown zijn we met zijn allen opnieuw twee en soms zelfs drie maaltijden per dag beginnen te koken. Granola met chocolade bij het ontbijt, een aperitiefje met tapas, een slaatje met warme geitenkaas en barbecue… de konfijten van Didden zorgen ervoor dat zowel beginnende als doorgewinterde koks zichzelf kunnen heruitvinden.

“De lockdown brengt gezinnen dichter bij elkaar en ik hoop dat u samen heel wat gelukkige momenten kunt delen. Onze konfijten zorgen voor sfeer en zijn een dankbaar gespreksonderwerp. En ze stimuleren uw creativiteit. Een paar geïmproviseerde tapas? Wat kaasblokjes, grissini omwikkeld met rauw ham, enkele toastjes met verse geitenkaas? Welke konfijt serveert u erbij om ze net dat tikkeltje meer te geven? In totaal zijn er 17 variëteiten, waaronder uienkonfijt, vijgenkonfijt, konfijt van zwarte kersen, frambozen en litchi’s,… Kies zelf uw favoriete smaak. Voor de beste sfeer serveert u enkele tapas met enkele verschillende konfijten: dan wordt er vast gediscussieerd over welke combinatie het lekkerst is! Zalig!”, Michèle Didden, CEO van Didden

Granola van het huis

Ingrediënten: Griekse yoghurt, geroosterde havervlokken, frambozen, passievruchten, gepelde pistachenoten. Extra tip: voeg de frambozendressing van Didden toe om de yoghurt extra te parfumeren

Aperitief met tapas

Ingrediënten: grissini omwikkeld met Parmaham, tortillachips, flinterdunne plakjes Parmezaan, toastjes met verse geitenkaas.

Extra tip: frambozen- en litchikonfijt voor bij de grissini, tomaten- en chilikonfijt bij de tortillachips, zwarte kersenkonfijt met Parmezaan en ananaskonfijt met kardemom bij de toastjes met geitenkaas.

Slaatje met warme geitenkaas

Ingrediënten: 4 toastjes, even opgewarmd in de oven, 2 geitenkaasjes, jonge veldsla, peper en zout, frambozen, hazelnoten en bosbessen voor de garnituur.

Samenstelling: frambozendressing voor de salade en vijgenkonfijt met Porto voor bij de warme geitenkaas.

Kaasplank

Aan het einde van de maaltijd of voor een degustatie serveert u een ‘cendré’ geitenkaas met vijgenkonfijt met Porto.

BBQ

Ingrediënten: spruitjes en sneetjes bacon, kip en stukjes rode paprika, scampi’s en mangopartjes. Bak op de BBQ.

Extra tip: de uienkonfijt ter begeleiding van de brochettes met spruitjes, de tomaten-chilikonfijt voor de kippen- en paprikaspiesjes, mango- en gemberkonfijt voor de scampi- en mangobrochettes.

Fondant au chocolat

Ingrediënten: eieren, suiker, bloem, maïzena, fondantchocolade, boter, slagroom, vul ze met konfijt alvorens ze in de oven te zetten.

Extra tip: konfijt met zwarte kersen en frambozen-litchikonfijt, toe te voegen aan het deeg net alvorens de gebakjes in de oven te plaatsen.

Pudding met chiazaad

Ingrediënten: meng het chiazaad met kokoswater en -melk en vanille-extract. Laat twee uur rusten.

Extra tip: voeg een beetje mango-gemberkonfijt toe, alsook een paar koksblaadjes.

Didden-konfijten sinds 1990

Het verhaal van de familie Didden begint tijdens de jaren 1925, als Jean-François Didden, die als mechanicus verbonden is aan de brandweer, een zachte mosterd creëert op basis van zaadjes geplet met de pel, om aldus de smaken van gerechten te sublimeren.

In 1990 start Pierre Didden, de vader van d huidige eigenares Michèle Didden, met de bereiding van konfijten, sinds bijna 30 jaar het sterproduct van het Brusselse label. Ondertussen is Didden binnen dit segment uitgegroeid tot de onbetwiste marktleider (met een marktaandeel van 70%). Het gamma omvat momenteel meer dan 70 referenties, met allemaal originele smaken… Van barbecuekonfijt tot konfijt voor raclette, pens, hamburgers, paté, terrines of kaas…

Gebruiksklaar, volledig huisgemaakt, zonder kleurstoffen en bewaarmiddelen: de konfijten van Didden maken originele en creatieve combinaties mogelijk! Dankzij de konfijten krijgt elke maaltijd een feestelijke, bijzondere noot en wordt elk recept gesublimeerd dankzij uw eigen verbeelding.

De konfijten zijn te koop in slagerijen, kaaswinkels, gespecialiseerde delicatessenzaken, bij Carrefour, Colruyt, Cora, Match, Spar en Makro.