Post Lockdown bucketlist: Dinner on the Lake in intieme kring

Wat is een van de eerste dingen die jij wil doen na de lockdown? Het klinkt quasi unaniem: gezellig tafelen met vrienden en familie. Dinner On The Lake stoomt zich volop klaar om een nieuw en aangepast concept te lanceren van zodra opportuun. Denk aan een floating table in intieme kring en een gastronomische barbecue-ervaring, met alle voorschriften in acht. De basisingrediënten blijven: fine dining in een subliem tafereel op het water. Met Nijlen (Antwerpen) als uitvalsbasis belooft dit een ervaring te worden die thuishoort op je lijstje met doe-tips voor een culinaire getaway met overnachting in eigen land.

Floating table

De exacte openingsdatum kunnen we nog niet meegeven, dat kan voorlopig niemand. Maar alvast wat dromen mag, toch? Van zodra de omstandigheden het toelaten, wil Dinner On The Lake gasten meenemen op culinaire reis. Ondanks we niet weten wanneer we uit eten mogen, kreeg het fine dining concept al helemaal vorm. Het jonge duo achter het pop-uprestaurant lanceert namelijk een aangepaste, kleinschaligere versie van hun concept onder de vorm van een ‘floating table’. Beeld je in, een drijvende tafel voor een select gezelschap, te midden van een stukje lokaal natuurschoon terwijl op de achtergrond een gastronomische barbecue wordt bereid en de zon zachtjes in het water verdwijnt.

De horeca beleeft ontzettend zware tijden, maar dat houdt het creatieve duo achter Dinner On The Lake niet tegen om een vernieuwd concept te lanceren. “Bijzondere omstandigheden, vragen om een bijzondere aanpak,” aldus Angelo Medagoda, founder Dinner On The Lake. “We hunkeren naar gezelligheid en lekker eten en drinken met onze favoriete compagnie. Voor die momenten gaan wij volop. We hebben een plug & play-concept uitgedacht dat inzetbaar is van zodra het gepast en opportuun is, nl. een floating table en petit comité.”

“Gedurfd? Misschien wel!”, zegt Medagoda. “Maar onze visie ‘No guts, no story’ heeft ons ontzettend ver gebracht de afgelopen jaren. De horeca is zowat de laatste in rij om terug de deuren te openen, maar we laten ons niet verlammen, dat is tegen onze natuur. Wanneer hét moment aanbreekt, staan wij paraat voor iedereen die wil genieten en ‘schade’ wil inhalen. De exacte openingsdatum hopen we zo snel mogelijk te communiceren.”

Liefhebbers die alvast zeker willen zijn van een plek op het vlot kunnen vanaf volgende week tickets boeken en voorlopig plaatsnemen vanaf 8 juni. Indien het pop-uprestaurant haar deuren later opent, worden de reservaties kosteloos verplaatst naar een andere datum (tot zelfs 2 jaar na reservatie).

Om de gasten op de juiste manier en in verantwoorde omstandigheden te ontvangen, worden er een veelvoud aan maatregelen genomen. Naast een routinematige reiniging, wordt alles extra grondig ontsmet, dragen de medewerkers en het keukenpersoneel handschoenen en mondmaskers.

“Wij werken dag en nacht om ervoor te zorgen dat we klaar zijn van zodra de Nationale Veiligheidsraad groen licht geeft”, aldus Jeremy Buyle, founder Dinner On The Lake. “We streven zoals elk jaar naar een ultiem samenspel tussen gastronomie en natuurschoon, een concept dat zich leent tot een droomvakantie in eigen land.”

Overnight glamping

Nood aan een extra dosis verwennerij? Droom na het dineren heerlijk weg in een feeërieke glamping tipi aan de rand van het water. Ontwaak naast een idyllisch loofbos en start de dag met een ambachtelijk ontbijt met streekproducten. In dit groen stukje Nijlen kan je in alle rust wandelen en fietsen. Een nacht in een tipi kan ook geboekt worden zonder een diner. De ideale gelegenheid voor een korte staycation in eigen land.