Gent: de verborgen parel voor fijnproevers en foodies!

10 must-visit adressen om van te watertanden – Dat Gent de stad van de neuzekes, authentieke architectuur en cultuur is, is geen geheim! Maar wist je dat de stad ook hét walhalla is voor echte foodies? Van nieuwe adresjes voor pasta of meat/fish lovers tot niet te missen veggie/vegan hotspots. De Arteveldestad biedt het al-le-maal!

Gigi – Belfortstraat 24, 9000 Gent

Wat recent nog een leegstaand pand was in de Belfortstraat, is nu omgetoverd tot dé hotspot voor fans van de Italiaanse keuken. Restaurant Gigi laat je proeven van authentieke Italiaanse gerechten en dat in een kleurrijk interieur dat de volledige food experience uitstraalt. Want hey, het oog wil ook wat!

Fusilli – Vlaanderenstraat 112a, 9000 Gent

Pasta lovers beware, want vlak aan de Zuid is een nieuwe pastabar geopend: Fusilli. Elke dag staat verse fusilli en rigatoni pasta (en de overheerlijke bijhorende sauzen) op het menu. Volledig huisbereid én een culinair genoegen voor iedereen!

Ferri – Ottogracht 48, 9000 Gent

Ottogracht in Gent heeft er een nieuwe aanwinst bij, genaamd Ferri. Heerlijke veggie gerechtjes, waarbij het beste van groenten naar boven wordt gehaald! Sharing is caring, het concept dat hier centraal staat, terwijl je verder ook geniet van huisgemaakte limonades, natuurwijn en koude bieren.

Madonna – Poel 7, 9000 Gent

Madonna, een groenterestaurant dat meer dan een bezoekje waard is! Of het nu middag of avond is, dat er diverse bijzondere groentebereidingen op je bord worden getoverd staat vast. Op het menu: kleine, grotere en zoete gerechtjes die elkaar aanvullen en samen een waaier aan smaken bieden.

Currychiwa – Nederkouter 73, 9000 Gent

Voor comfort food rechtstreeks uit Tokyo moet je bij Currychiwa zijn! Smakelijke rijstgerechten verfijnd met een unieke Japanse curry saus waarbij alle smaken – zoet, zuur, zout, bitter en zélfs umami – aan bod komen. Benieuwd? Zet eind november alvast in je agenda, want dan zal Gent z’n eerste curry house verwelkomen!

Yokoso – Voldersstraat 17a, 9000 Gent

Yōkoso betekent ‘welkom’ in het Japans én zo zal je er gevoeld hebben! Bij deze sushi hotspot stel je zelf je sushi roll samen, een robot doet de rest en zo bepaal je zelf de prijs van je gerecht. Handig voor take-away of om er ter plekke in het restaurant van te genieten!

Rizoom – Nieuwewandeling 62, 9000 Gent

Wat eerder de locatie was voor een Japanse gerechten pop-up, is nu de thuis voor Japans geïnspireerde gastrobistro Rizoom. Een menu vol seizoensgebonden gerechten, telkens passend bij de verfrissende (afterwork) drinks. Fine dining gegarandeerd!

Nonam – Sluizekenkaai 1 9000 Gent

Nonam is een all in one hotspot – het is zowel een boutique hotel, restaurant, wijnbar én oh, ze serveren er ook brunch! Je kan er genieten van de klassieke Franse gastronomie, geïnspireerd door wereldwijde food trends.

Bar Bask – Edward Pynaertkaai 115, 9000 Gent

Attention meat and fish lovers! Op zoek naar een gezellige plek waar niet enkel de grill, maar ook de industriële setting en muziek op en top is? Zoek niet langer en ga langs bij Bar Bask. Pure gerechten met Baskische touch en vleugje rock ‘n roll!

John Dory – Reep 9, 9000 Gent

Gent kan nu ook een authentiek visrestaurant toevoegen aan hun foodie hotspots palmares – John Dory. Je kan er dagelijks in de watten gelegd worden met heerlijks uit de zee en dat op een out of the box en duurzame manier!

💚   Krijg je nog steeds niet genoeg van al dat lekkers hierboven?  💚

Bekijk dan even deze extra inspiratie!

  • Dada Chapel Distillery (Nederpolder 1, 9000 Gent): een vodka en rum stokerij in het hartje van Gent. Extra uniek door de vroegere invulling van het pand: een kapel en koetshuis!
  • Hal 16 (Dok Noord 4, 9000 Gent): een historisch pand als thuishaven voor handelaars die stuk voor stuk lekkers op je bord toveren en verfrissing schenken in je glas. Een eetmarkt én microbrouwerij om U tegen te zeggen!
  • Want to go the extra food mile? Stad Gent heeft heel wat culinaire wandelingen (vb. Walk Local van chef Marcelo Ballardin) en rondleidingen aan te bieden. Voor meer info en extra inspiratie, check visit.gent.be

PuurGent  zet de brede waaier aan shopping, markten, horeca en nightlife in het vree wijze Gent in de spotlight. Met populaire, jaarlijkse acties zoals Braderie Publique, koopzondagen en tal van andere dynamische initiatieven zorgt PuurGent voor de uitbouw van Gent als sfeervolle stad vol unieke en authentieke hotspots. PuurGent werkt telkens nauw samen met de lokale horeca en handelaars.