Great Britain: live update Michelingids

Vers van de pers onthullen de MICHELIN Guide-inspecteurs enkele van hun favoriete toevoegingen aan de gids voor Groot-Brittannië & Ierland van dit jaar. Na de lancering van de MICHELIN Guide Groot-Brittannië en Ierland 2022 zijn de inspecteurs meteen weer op pad gegaan op zoek naar nog meer nieuwe restaurants die een plaats verdienen in de selectie van de MICHELIN Guide. De onderscheidingen – sterren, Bib Gourmands en Groene Sterren – zullen zoals gewoonlijk worden onthuld tijdens een jaarlijkse lanceringsceremonie, maar eens per maand worden enkele nieuwe toevoegingen bekendgemaakt. Deze restaurants zijn zowel op de website als op de app te vinden – en ze zijn gemakkelijk te herkennen, want ze worden gemarkeerd door een ‘Nieuw’ symbool.

Voor maart, zijn dit de favoriete nieuwe toevoegingen …

Library Street is leuk, levendig en vol passie. Het is een geweldige aanvulling op de steeds veranderende eetcultuur in Dublin. Er heerst een electische sfeer en er wordt veel gelachen, zowel door het team als door de gasten. Neem plaats aan de toonbank onder het opvallende kunstwerk van gedroogde bloemen of aan een van de liefdevol gerestaureerde, 100 jaar oude essenhouten tafels. De menu’s zijn gebaseerd op het principe van delen, met gedurfde, originele gerechten die worden geserveerd wanneer ze klaar zijn – en er zijn tal van lokale, seizoensgebonden juweeltjes te vinden, of het nu gaat om rode biet van de McNally Family Farm, oester van Dooncastle of langoustine van Porcupine Bank.

Magenta London is gevestigd in een voormalige bank in het Megaro Hotel, tegenover St Pancras Station, en heeft een faux-industriële stijl met honderden vlinders op het plafond. Begin met een cocktail in de ondergrondse cocktailbar Hokus Pokus voordat u plaatsneemt op een van de opvallend gekleurde banquettes. Chef-kok Manuele Bazzoni komt uit Noord-Italië en het moderne menu heeft invloeden uit de regio; de ingetogen, ingewikkelde gerechten worden keurig gepresenteerd en komen met gedurfde smaken en interessante texturale contrasten.

Hyssop Glossop, begon als een pop-up in een lokale pub, maar is nu stevig gevestigd in zijn eigen pand in Glossop High Street. Kom vroeg voor een cocktail of twee in de gezellige bar voordat je naar boven gaat om te dineren. De goed bereide gerechten hebben een klassieke basis en subtiele internationale accenten, en de groentegerechten getuigen van een grote creativiteit. Niet alleen de ingrediënten zijn van topkwaliteit, ook de bereiding en het slimme samenspel van smaken en texturen getuigen van veel vakmanschap. Het supervriendelijke bedieningsteam kent het menu door en door en zal u in de juiste richting sturen.

The Three Fishes, Mitton: Dit was de eerste pub van Nigel Haworth, die hij in 2004 bezat en later verkocht. Nu is hij terug, na medio 2021 te hebben teruggekocht, en deze keer draait het allemaal om duurzaamheid en een farm-to-fork ethos. Hij heeft het gerenoveerd in een eigentijdse stijl – met gebruikmaking van bestaand meubilair en hergebruikte materialen – en deze duurzame ethos wordt voortgezet in alles wat ze doen. Ze hebben een polytunnel, verhoogde bedden en een moestuin; ze fokken hun eigen kippen; en ze gebruiken alleen leveranciers met een vergelijkbare ethische aanpak. Moderne gerechten met een Brits hart en lokale invloeden worden geserveerd door een charmant team.

Bisushima London: De locatie van dit Japanse restaurant op de bovenste verdieping van het Page8 Hotel maakt het een geweldige keuze voor een afspraakje: er zijn twee geweldige dakterrassen – de beste kijkt uit over Trafalgar Square – terwijl het elegante, luchtige interieur een heerlijke lunchplek oplevert. Op het uitgebreide à la carte menu staan naast traditionele Edomae-sushi ook een aantal indrukwekkende signatuurgerechten. Mis de yuan miso zwarte kabeljauw niet – en zorg ervoor dat u ruimte overhoudt voor het dessert.