Hartige pannenkoeken met yoghurt en Parmaham

Ingrediënten voor 3 tot 4 porties:

Voor de pannenkoeken: 135gr bloem – 130gr melk – 1 theelepel bakpoeder – 4 snufjes zout – 1 koffielepel kurkuma – 1 groot ei – 2 eetlepels gesmolten boter – gehakte peterselie – gehakte tijm

voor de yoghurtsaus: 200gr yoghurt – olijfolie – 100gr Parmaham – peper en zout

Voorbereiding:

Voor de pannenkoeken: meng de bloem met het bakpoeder samen met wat zout en peper in een kom. Mix de melk, het ei, de gehakte kruiden, de kurkuma en de gesmolten boter in een aparte kom. Voeg dit bij het droge beslag en roer met een garde. Laat het deeg even rusten.

Verwarm een antikleefpan, smelt een beetje boter en voeg beslag toe. Draai de pannenkoek om na enkele minuten.

Voor de yoghurtsaus: klop de yoghurt op met zout, peper, een beetje olijfolie en enkele tijmblaadjes.

Serveer de pannenkoeken met de yoghurt en de Parmaham.

Smakelijk!