Het succes van een date:

tafelmanieren en gedeelde voedselvoorkeuren

Deliveroo geeft 4 tips voor een geslaagde foodie date

Binnenkort staat Valentijnsdag weer voor de deur en dat betekent dat de liefde in de lucht hangt! Voor degenen die op zoek zijn naar de perfecte formule voor een date, heeft Deliveroo alvast enkele handige inzichten. Zo blijkt uit onderzoek bij 1,000 Belgen dat gedeelde food keuzes en goede tafelmanieren de sleutel zijn toch een succesvolle foodie date die je zeker wilt uitzitten tot na het dessert. Ontdek hieronder de inzichten uit het onderzoek.

1 Vermijd misofonie : Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 3 op de 5 Belgen een tweede date zal afwijzen als hun potentiële partner slechte tafelmanieren heeft. Dit soort gedrag aan tafel wordt door 81% van de ondervraagden als afknapper beschouwd. De meest storende kenmerken zijn slurpen (49%), luidruchtig eten (44%) en je neus optrekken (21%). Bovendien blijkt dat vrouwen (70%) hier gevoeliger aan zijn dan mannen (59%).

  1. Shared food = shared love : Maar liefst 60% geeft aan dat ze het aantrekkelijk vinden als hun potentiële (bed)partner gelijkaardige eetvoorkeuren heeft. Deliveroo’s tip: laat de ander eerst zijn favoriete gerechten kiezen en bestel dan iets gelijkaardig, zo scoor je meteen goede punten.

 

  1. De liefde van de man … Het is een cliché, maar toch oh zo waar: de liefde van de man gaat door de maag! Aarzel daarom zeker niet om voor te stellen om te koken voor je date. Maar liefst 73% van de bevraagden geeft aan dat ze het belangrijk vinden dat hun (toekomstige) partner kan koken. Waarbij mannen (81%) dit vaker aangeven dan vrouwen (65%). Wordt er voor jou gekookt? Scoor dan meteen punten door een complimentje te geven op de kookkunsten van je date, want 4 op 5 Belgen geeft aan hier belang aan te hechten.

 

  1. Deel een post seks snack : Bij wie de date met een hoogtepunt eindigde tot slot een laatste tip. Maar liefst een derde van de Belgen gaf aan dat een after sex snack voor een sterkere band zorgt. Eindigt jouw date in bed? Stel dan even voor om een snack te bestellen zoals een energiedrank, een zoetigheid, fruit of zelfs comfort food zoals pizza of een hamburger … Wie weet volgt hierdoor wel snel een tweede rondje…

Deliveroo heeft hieronder enkele favorieten opgesomd: Zoete snack bij Dunkin’ Donuts in Brussel, Antwerpen, Gent en Hasselt – Fruitige snack bij Le Pain Quotidien in Antwerpen, Brussel, Mechelen, Brugge, Gent en Leuven – Pizza bij Mamma Roma in Brussel