Hotel Amigo Brussel

Slapen, brunchen of gewoon een glas gaan drinken in een Brussels tophotel, zelfs al ben je zelf een inwoner van de hoofdstad? Absoluut, zeker als het over Hotel Amigo gaat. Volg de gids!

Hotel Amigo is het enige hotel in België dat lid is van The Leading Hotels of The World, en maakt deel uit van de prestigieuze Rocco Forte-keten. Zowel goed geïnformeerde globetrotters uit de hele wereld als Brusselaars die weten hoe het neusje van de zalm te herkennen, vertoeven al zes decennia lang graag in dit prachtige hotel vlak bij de Grote Markt. Een plek met duizend facetten waar altijd wel iets te beleven valt, of je nu alleen bent, met je geliefde of met de hele familie.

In 2019 viert Hotel Amigo niet alleen de 90ste verjaardag van Kuifje, maar tegelijk ook het feit dat het hotel terzelfdertijd als de Smurfen ‘geboren’ werd, ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in 1958. Er worden door Jean Nkunzi, de familieconciërge en stripexpert, zowel in het hotel als elders in de stad aan de gasten tal van activiteiten rond stripfiguren voorgesteld: vip-toegang tot de beste tentoonstellingen, musea, festivals en evenementen rond stripfiguren zoals handtekeningsessies, privébezoeken, gespecialiseerde workshops enzovoort.

Voor zijn sfeer

Het hotel werd in 1957gebouwd door de familie Blaton, om er de eregasten van de Wereldtentoonstelling van 58 op gepaste wijze te ontvangen. In 2000 werd het overgenomen en volledig gerenoveerd door Rocco Forte Hotels. Hotel Amigo biedt een prachtige vitrine voor het Brussels hotelwezen en mag gerekend worden tot het Belgisch kunsterfgoed. Via de majestueuze trap kom je terecht in de gangen waar de 173 kamers (waaronder 19 suites) gelegen zijn, volledig ingericht door Olga Polizzi, Design Director van de Rocco Forte Hotels. Het resultaat is hedendaags, chic en comfortabel, maar er is ook plaats gemaakt voor surrealisme op zijn Belgisch met reproducties van Magritte die worden afgewisseld met afbeeldingen van Kuifje en Vlaamse wandtapijten uit de 18e eeuw. De groten der aarde logeren hier discreet op de bovenste etage, waar zich twee unieke pareltjes bevinden onder de vorm van twee zeer confidentiële suites die ingericht werden als privéappartementen: de Presidentiële Magritte-suite heeft een oppervlakte van 110m2, de Koninklijke Blaton-Suite zelfs 180m2. Deze laatste is een echt penthouse tussen de daken van de hoofdstad. Het heeft een privéterras en kijkt uit op de indrukwekkende toren van het Brusselse Stadhuis. Een must!

Voor zijn Italiaans restaurant BoCConi

BoCConi, een van dé places to be in Brussel, kreeg in juni van dit jaar een nieuwe look aangemeten. Het restaurant blinkt uit door zijn geraffineerde Italiaanse keuken met een touch Belgische knowhow in een stemmige omgeving. Er werd alles aan gedaan om de klant een heerlijk moment te doen beleven tijdens het ontbijt, de lunch, de zondagse brunch of het diner. Maestro Fulvio Pierangelini brengt een authentieke en lekkere keuken, in een stijl die ligt tussen de Belgische en de Italiaanse. Ook de inrichting is prachtig! De donkerblauwe muren contrasteren met de sneeuwwitte tafellakens en de Fornasetti-muurborden, terwijl de poppy voorwerpen van Ettore Sotssas zorgen voor een intimistische, gezellige sfeer. Eens je je autosleutels hebt toevertrouwd aan de voiturier (dienst aangeboden door het huis), moet je je alleen nog neervlijen in de zachte canapés en genieten van het elegante kader en de mooi opgediende schotels, gemaakt met de beste seizoenproducten en aangeboden door het immer glimlachende en attente personeel.

Voor zijn jazzbar

Omringd door de portretten van de groten der aarde (die bovendien regelmatige klanten zijn of waren), kom je naar hier voor een ruim afgemeten cocktail of sterkedrank, terwijl je kan genieten van de live jazzconcerten die hier elke vrijdagavond plaatsvinden, of van de house dj-sets op de eerste donderdag van elke maand, van 19 tot 22.30 u. Ook Bar A heeft een nieuwe identiteit gekregen, de beroemdste New Yorkse bars waardig. Het is de ideale plek voor een gezonde en lekkere lunch van Pascale Naessens, waarna je kan gaan shoppen in de wijk. Dankzij de rechtstreekse toegang tot de bar via uptown Brussel en de voiturierdienst is het makkelijker dan ooit om te profiteren van het centrum van onze hoofdstad.

Voor zijn zondagse brunch: Zeg nooit zomaar ‘brunch’ tegen “Il Pranzo Della Domenica”, een unieke ervaring die in goede banen wordt geleid door chef-kok Fulvio Pierangelini, met op het programma een prosecco als aperitief, detox-sapjes, heerlijke en geraffineerde gerechten om te delen, een voorgerechtenbuffet, een selectie van secondi piatti en specialiteiten als de overheerlijke panna cotta als dessert. Kers op de taart is de gratis parking voor alle bezoekers van het restaurant.

Voor zijn verwarmd terras met uitzicht: Op een boogscheut van de Grote Markt in hartje Brussel, nodigt het terras van Ristorante Bocconi uit tot reizen en flaneren. Je komt er om de seizoenkaart van dit magnifieke restaurant te ontdekken, maar ook om er tussen 14.30 en 18.30 u. de mediterraanse specialiteiten, verschillende salades en desserts te proeven. Een strak plan.

Voor zijn intieme private dinners: Hier vinden privédineetjes in stijl plaats, in privézaaltjes die Hergé, Brel of Ambassadeur gedoopt werden en hun inrichting te danken hebben aan het befaamde Belgische huis Flamant. Of het nu om een professioneel evenement gaat, een familiemaaltijd of een bijzondere gelegenheid, het principe blijft hetzelfde: een kader op maat, warm, aangenaam en discreet… Het handelsmerk van dit instituut, gekend in de hele wereld.

HOTEL AMIGO – Rue de l’Amigo 1-3, 1000 Brussels – www.roccofortehotels.com