Huiskamerrestaurant Postelein: gastronomie op maandag

Huiskamerrestaurant Postelein in de Keerberge bossen, biedt op maandagavond een culinaire all-in formule om de week op gepaste wijze op te starten. Permanente aanpassingen niet alleen van de kaart maar ook aan de culinaire verzuchtingen van de klanten zijn aldus chef-eigenaar Yoeri Jansen, de aanzet tot dit initiatief. Aansluitend bij dit concept wordt er trouwens regelmatig op donderdag een identiek concept ontwikkeld, waarbij ‘vis centraal staat.

In principe is Huiskamerrestaurant Postelein een gewoon restaurant alhoewel de sfeer en geborgenheid die Yoeri samen met zijn familie aan de gasten aanbiedt, toch wel een tikkeltje anders is. Binnentreden in het restaurant is onthaald worden in een huiselijke, ontspannen sfeer, zich neervleien in de makkeijek zetels van het knusse salon om, tijdens de keuze van het menu of de gerechten, te genieten van een aperitiefje.

Het salon dat net als de andere lokalen een prachtige restyling onderging, ademt nog steeds de sfeer uit van de openingsdagen ondertussen bijna 15 jaar terug. Het salon is trouwens de ideale locatie om diverse activiteiten te organiseren en roept bij talloze wijnliefhebbers speciale herinneringen op. Het restaurant kreeg na de restyling, stijlvolle decoraties, licht bruingrijze tinten, mooie kandelaars samen met leuke verlichtingselementen. De lichtgroene muur die de ruimte blijkbaar vergroot, is getooid met klassieke bloemmotieven die rust en verpozing brengen. In een ongedwongen gemoedelijke sfeer kregen de tafels een onberispelijk linnen mee, je vindt een aangepast bestek en passende glazen terug en een bloemetje siert de tafel.

Yoeri baseert zijn bereidingen op de klassieke en moderne Franse keuken die doorspekt is van seizoenproducten, terwijl ook de regionale streekgroenten een belangrijke rol spelen in zijn bereidingen. De gasten op een fijnzinnige, sublieme wijze verwennen met huisgemaakte proevertjes is een item dat natuurlijk nauw aansluit bij het concept dat de Postelein voor ogen stelt. De voorbije jaren heeft Yoeri zich op rustige wijze kunnen verfijnen en is hij volledig opengebloeid waardoor zijn keuken aan de actuele trens is aangepast. De bordpresentaties zijn uitgegroeid tot decoratieve meesterwerkjes terwijl het smaakpatroon voller en natuurlijker is geworden. Uiteenlopende combinaties van structuur en textuur zorgen voor subtiele smaaktoetsen die de papillen op leuke en delicate manier verrassen maar vooral verwennen. Midden de Keerbergse bossen die een immens rust uitstralen, beschikt huiskamerrestaurant Postelein over een zalig tuinterras, dat veel te weinig in de globale sfeercreatie kan worden betrokken.

‘Uit eten op maandag’ is een nieuwigheid die het restaurant aanbiedt en dit met een aangepast menu dat wekelijks wijzigt en direct kan inspelen op seizoenproducten en specialiteiten. Hier integreert Yoeri basisingrediënten die slechts een beperkte periode of in onvoldoende mate beschikbaar zijn om in een langlopende menusuggesties op te nemen. Eten op maandag wordt hierdoor een exclusief gebeuren met leuke culinaire toppers.

Onder het motto ‘passie en wijn’ creëerde Yoeri een speciaal menu met de truffel in een hoofdrol. Aanzet was de degustatie van de wijnen van het wijndomein Le Cecche uit Piemonte, eigendom van een voormalige Antwerpse arts, Jan de Bruyne. Na de hapjes en proevertjes o.m. verse noordzeegarnalen met kruiden, risotto van truffel en een soepje van honingzwam, met leuke decoratieve toetsen, serveerde de chef als voorgerecht een gebakken ganzenlever met zwarte pens en truffel, geassisteerd door een Langhe Blanco DOC. Het hoofgerecht, fazant met witloof, pastinaak en truffeljus, kreeg het gezelschap van een Barbera d’Alba DOC, terwijl het kaasassortiment van kaasaffineur Van Tricht werd ondersteund door een Barolo DOCG.

Huiskamerrestaurant Postelein – Tremelobaan 136a – 3140 Keerbergen

www.postelein.be – 016-53 86 89

Gesloten op zondagavond, dinsdag en woensdag

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

stijlvolle restyling

verse producten

mooie bordpresentaties

GaultMillau:  13/20

restaurant met drukke brasserie allures

mix van klassieke gerechten en moderne snit