Internationale cacao & chocoladedag

Een internationaal evenement en een beetje geschiedenis. De Franse “Académie du chocolat et de la confiserie” heeft deze Internationale Cacao-en Chocoladedag in 2010 gecreëerd, in de lijn van de ICCO (Internatioal Cocoa Organisation) die op 1 oktober al de dag van de cacao vierde. Het doel van die dag is de link tussen de boeren, de chocolatiers en de consumenten te bevorderen.

In 2017 beslissen de Brusselse Nico Regout (Le Cercle du Cacao) en Peggy Van Lierde (Choco-Story museum Brussel), gepassioneerden van cacao en chocolade en lid van de Franse Academie van chocolade en confiserie om hun krachten te bundelen om de dag van de chocolade en cacao te vieren in de hoofdstad van België, Europa… en van de chocolade.

Jennifer Moriconi van Bikiorg/Euracen is ondertussen het team komen versterken met als doel de producerende cacaolanden te promoten.

Editie 2019

De Internationale Dag van Cacao en Chocolade (IDCC) wordt sinds 2 jaar elke eerste zaterdag van oktober in Brussel gevierd. In 2019 zal dat op 05/10/2019 zijn. Na het gemeentehuis van Brussel in 2017 en de BIP in 2018, wordt de IDCC dit jaar georganiseerd in het gloednieuwe chocolademuseum dat op 14 februari 2019 werd geopend in de Stoofstraat 41 te 1000 Brussel.

Programma Tussen 10U en 18U : Ontdekking van producerende cacao landen – Ontmoeting met chocolatiers en chocolademakers met als thema “wat zijn mijn initiatieven om een link te creëren met de cacaoboeren?” – Demonstraties – Proeverij – Lezingen – Presentatie van het project “Beyond chocolate” . We leggen dit jaar de focus op 2 produktiekanden : Equateur en Belize. Bezoek van het chocolademuseum Choco Story inbegrepen in de prijs. 8€

Doelgroep

Deze dag is bestemd voor zowel de professionelen van de sector als iedere chocoladeliefhebber. Het objectief is een link te maken tussen alle acteurs uit de wereld van de cacao, startend van de cacaoboeren om via de ambachtelijke chocolatiers tot de consument te geraken.

Choco-Story – Brussels — Stoofstraat 41 – 1000 Brussel..