Restaurant Relais de Paris – Tanger (Marokko)

Dit restaurant werd ondergebracht op het gelijkvloers van hotel Kenzi Solazur in Tanger en fungeert als onafhankelijke eenheid. Een behoorlijk luxueuze inrichting aan de mooie promenade aan de baai van Tanger met leuke intieme hoekjes.

Het restaurant eigent zich de titel van de uitgesproken promotor en ‘ambassadeur’ van de elegante Franse gastronomie in Tanger toe en biedt dan ook een kaart die deze titel wil rechtvaardigen. Je wordt er vriendelijk en attent onthaald en het personeel is attentievol. De ervaring en know how van het keukenpersoneel draagt eveneens bij tot de verdere uitbouw van de naam. Naast een westers cliënteel wil het restaurant ook de inwoners van de stad aantrekken en verruimde dan ook de kaart met een aantal authentieke bereidingen. Het is ononderbroken geopend van 12 tot 22 uur.

Bij de opening van het hotel en restaurant in 1972 was de titel ‘ambassadeur’ wellicht gerechtvaardigd, maar ondertussen hebben zich meerdere internationale hotels in de stad gevestigd die zowel een klassieke als lokale keuen aanbieden, waardoor het ambassadeurschap duidelijk werd afgezwakt. De opening van restaurant La Table du Marché even verderop in de nieuwe jachthaven van Tanger zorgt er alleszins voor dat de titel definitief tot het roemrijke verleden behoort.

Toch biedt de kaart nog leuke gerechten zoals een magret van eend, een rundsteak met peperpsaus en een tournedos Rossini à la façon de Paul Bocuse. Bij de visgerechten o.m. zonnevis met saus bonne femme, Wellington zalm met spinazie en baarsfilet met courgettesaus. Als deegwaren o.m. penne arabiatta, risotto met gamba’s of risotto met sint jacobsvruchten.

Wij kregen bij onze degustaties een typisch menu aangeboden. Het voorgerecht, een saladeselectie met pittige olijfolie en mooi notenassortiment. Als hoofdgerecht, een 3-tal keuzemogelijkheden, entrecote, geroosterde kippenfilet of rode tonijn, waarbij we opteerden voor de entrecote. Deze werd zoals gevraagd mooi rosé aangeboden en was vooraf in de keuken reeds in mooi gelijkvormige plakjes gesneden. Toch bleef hij mooi mals met aangename smaak. Als garnituur een leuke sla met romige Relais de Paris saus en frietjes. Deze hadden echter niets gemeen met onze traditionele goudgele en krokante frieten, wat op het bord kwam was nauwelijks de naam waardig. De chocolademousse werd een figuurlijke afsluiter.

Restaurant Relais de Paris – c/o hotel Kenzi Solazur – Avenue Mohamed VI – Tanger

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 1 minute

leuk, gezellig en licht luxueus interieur

attentievol personeel

mooi sappig en smaakvol vleesgerecht

onherkenbare frietjes