Je viert niet elke dag je 100e verjaardag

Aux Armes de Bruxelles: ondanks alles meer dan ooit in topvorm…

We schrijven 1921. Op een steenworp van de Grote Markt en midden in het Îlot Sacré opent het restaurant Aux Armes de Bruxelles zijn deuren. Jacques Brel had er zijn vaste tafel en liet zich er ongetwijfeld door inspireren – verschillende van zijn liedjes bevatten dan ook verwijzingen naar de Belgische eetcultuur. Een eeuw later is er nog maar een handjevol etablissementen dat zo’n lange weg heeft afgelegd ten dienste van de Brusselse gastronomie.

Om dit dubbele jubileum op een gepaste manier te vieren, had de familie Vanlancker een groot gemaskerd bal gepland! Toen die plannen werden gesmeed, zou niemand geloofd hebben dat de coronacrisis ons een heel ander soort masker zou doen dragen…

Die trieste pandemie bestrijden we graag door voor deze gelegenheid een heel ander soort virus te verspreiden: dat van het goed humeur en lekker eten! Een virus dat ook wel bekendstaat als ‘het Brussels virus’: een bijzonder besmettelijk beestje!

Om te vieren dat Aux Armes de Bruxelles 100 kaarsjes uitblaast, kan iedereen zich gedurende een periode van 100 dagen (van 29 september tot 31 december 2021) inschrijven voor een speciale kaart ter gelegenheid van de 100e verjaardag. Met die kaart geniet je 50% korting op het volledige menu (exclusief dranken), ook weer voor een periode van 100 dagen: van 15 januari tot 24 april 2022.

Bovendien nodigt het restaurant tijdens diezelfde periode in het kader van zijn 100-jarige bestaan alle honderdjarigen van het Brusselse Gewest uit, samen met hun familie. Een symbolische geste waarmee we ons eeuwfeest willen vieren in het bijzijn van de mensen die even oud zijn als ons etablissement. Ze zijn met maar liefst 270!

Je viert dan ook niet elke dag je 100e verjaardag, en voor een restaurant als Aux Armes de Bruxelles is er geen betere manier om te feesten dan gewoon verder te doen zoals we bezig waren, en een ontmoetingsplaats te blijven voor Brusselse fijnproevers, ongeacht hun leeftijd!

Aux Armes de Bruxelles – Beenhouwersstraat 13, 1000 Brussel – Tel. (0)2 511 56 50 www.auxarmesdebruxelles.com

Open van zondag tot donderdag van 12u00 tot 23u00, op vrijdag en zaterdag van 12u00 tot 23u30