Jean sur Mer neemt vliegende start in 2018

Nieuw in foodland: Jean sur Mer mosselkruiden, kibbelingkruiden, verse tartaarsaus, diepgevroren kibbeling en goujonettes van eigen productielijn. Jean sur Mer, de foodtruckpionier die zijn klanten verwent met lekkernijen uit de zee, lanceert na zijn kibbelingbeslag nu ook zijn eigen mosselkruiden, kibbelingkruiden, diepgevroren voorgebakken kibbeling en tartaarsaus.

Diepgevroren kibbeling en goujonettes van eigen productielijn

In samenwerking met Vishandel Schot Tholen heeft Jean sur Mer een eigen productielijn voor kibbeling en goujonettes. De diepgevroren kibbeling van Jean sur Mer wordt geproduceerd naar eigen recept om de unieke krokante kibbeling te krijgen die de pioniers ook verkopen vanuit hun foodtruck.

Jean sur Mer wil zo iedereen thuis kunnen laten genieten van zijn lekkere alom bekende kibbeling, de typisch Nederlandse vissnack die bestaat uit stukjes witvis in een krokant korstje. “Vorig jaar lanceerden we ons eigen kibbelingbeslag, dat is bedoeld om kibbeling te bereiden met verse vis. Met enkele handelingen is de kibbeling klaar. Maar voor wie kant-en-klare kibbeling wil maken is onze voorgebakken kibbeling de perfecte oplossing. Voorgebakken kibbeling kan bovendien bereid worden in de oven, je hoeft dus geen friteuse te hebben”, aldus Jan Kegels.

De goujonettes, knapperige gepaneerde reepjes vis – eveneens diepgevroren, worden gemaakt met de duurzame, maar vaak nog onbekende noordzeevis wijting.

Een nieuwe vibe geven aan de mosselwereld

Samen met kruidenspecialist Evlier die al 70 jaar ervaring heeft in het vak ontwikkelde Jean sur Mer verschillende variaties van mosselkruiden, namelijk klassieke mosselkruiden, Thaise mosselkruiden en mediterraanse mosselkruiden. Deze mengelingen bestaan uit zuivere kruiden (geen aromaten of smaakversterkers) en hebben een laag zoutgehalte. Met deze producten wilt Jean sur Mer een nieuwe vibe geven aan de mosselwereld. De mosselkruiden worden verpakt in zakjes van 7 g wat ze super gemakkelijk maken in gebruik: 1 zakje kruiden voor 1 kilo mosselen. Er staat ook altijd een leuke tip bij. “We willen een nieuwe vibe geven aan de mosselwereld. Wij Belgen zijn helemaal weg van Zeeuwse mosselen (94% van de Zeeuwse mosselen wordt door Belgen verorberd). Het resultaat van onze kruiden is fantastisch. Elke variatie geeft je portie mosselen in een wip een andere dimensie”, vertelt Jan Kegels van Jean sur Mer.

Afkruiden met Jean sur Mer kibbelingkruiden en dippen in verse Jean sur Mer tartaarsaus

En ook kibbelingkruiden kunnen niet ontbreken in het gamma van Jean sur Mer. De kibbelingkruiden van Jean sur Mer werden eveneens ontwikkeld in samenwerking met kruidenspecialist Evlier. De kruidenmix bestaat uit zuivere kruiden, zonder kunstmatige aroma’s en smaakversterkers. De kers op de taart van je kibbeling!

En last but not least lanceert Jean sur Mer in samenwerking met Jermayo, een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en distributie van sauzen, verse tartaarsaus naar het recept van de befaamde saus die de foodtruck vanuit zijn truck serveert. Dit maakt het kibbelingplaatje compleet.

Voor particulieren en horecazaken

Alle producten van Jean sur Mer (ook het kibbelingbeslag dat in april 2016 werd gelanceerd) zijn zowel beschikbaar voor particulieren als voor horecazaken:           Kibbelingbeslag: 80 g en 3 kg – Kibbelingkruiden: 8 g, 75 g en 800 g –          Mosselkruiden: 7 g en 500 g –  Voorgebakken diepgevroren kibbeling: 1 of 5 kg –         Verse tartaarsaus: 500 g, 2,8 kg en 10 kg – Goujonettes: 1 kg

Meer informatie vind je op www.northseaproducts.be