JRE België: nieuw team en nieuwe dynamiek voor Belgische JRE’s

Bij de aanvang van 2018 heeft het team van Jeunes Restaurateurs (JRE) België in de persoon van Olivier Massart, creatieve chef van O de Vie in Juprelle, een  nieuwe voorzitter aangeduid. Hij wil zorgen voor een nieuwe dynamiek en omdat een chef niets betekent zonder zijn entourage heeft Olivier ook een nieuw team samengesteld. Olivier Bauche (La Gloriette in Marche) blijft op post als penningmeester maar voor het secretariaatswerk wordt voortaan beroep gedaan op een onafhankelijke secretaresse, Nathalie Vercruysse. De rest van het bestuur situeert zich rond de ‘Atelier’ verantwoordelijken David Heine (Fleur de Thym) voor Wallonië en Jo Grootaers (Altermezzo) voor Vlaanderen. De ‘anciens’ onder de bestuursleden onderhouden de contacten met de Europese JRE’s.

Een nieuw dynamiek betekent aldus Olivier geenszins een stijlbreuk met het verleden. Integendeel kiest hij voor het verderzetten van het werk van zijn voorganger. “Steven (Dehaeze) heeft aldus Olivier, de laatste jaren prachtig werk geleverd waardoor JRE nieuwe activiteiten op poten heeft kunnen zetten en nieuwe leden heeft kunnen aanwerven. Ik ben hem hiervoor zeer erkentelijk en zal verder werken op de ingeslagen weg”, beklemtoont de nieuwe voorzitter.

Op de agenda 2018 staan een aantal belangrijke items, gewoontegetrouw de grote rendez-vous, zoals de JRE Cooking Cup op 26 februari en het Fine Dining Banket with JRE op 30 september. Gedurende het hele jaar worden er opnieuw kooksessies georganiseerd waar samen met partners uit de foodindustrie gewerkt wordt rond culinaire thema’s. De nieuwe voorzitter fungeert bovendien als ambassadeur van Horecatel 2018, horecabeurs van 4 tot 7 maart in Wallonië Expo, Marche-en-Famenne. Hij zal er enkele culinaire demonstraties samen met andere JRE-leden organiseren. Tijdens de Algemene Ledenvergadering worden de nieuwe leden geïntroduceerd. .

Naast al deze activiteiten zal het nieuwe bestuur en zijn leden zich de volgende maanden vooral gaan bezighouden met de voorbereidende werkzaamheden naar aanloop van het Internationale JRE Congres wat plaats zal vinden in Brugge in 2019. Dit congres moet een absolute voltreffer worden maar ook een aanmoediging voor jonge chefs om tot de vereniging toe te treden. En niet te missen, de uitwisseling van ervaringen en vaardigheden tijdens adviserende workshops die georganiseerd worden in een grote hotelketen op de Malediven en Zanzibar.

De Jeunes Restaurateurs (JRE) is een vereniging van jonge restauranthouders die allemaal dezelfde drang voelen om hun talent en hun passie voor hun vak te delen. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

Eertijds waren er de drie woorden Jeunes Restaurateurs d’Europe. Vandaag staat het label Jeunes REstaurateurs ook voor Joigning Innovation & Imagination, Respecting Sources & Substainability, Evoking Emotion & Inspiration. De vereniging die de chefs van 23 tot 49 jaar oud samenbrengt, telt 30 actieve leden in België en niet minder dan 320 over heel Europa. www.jre.eu