JRE: Een nieuwe gids en een nieuw lid

Afgelopen maandag 18 maart hebben de JRE tijdens hun jaarlijkse algemene vergadering, hun nieuwe gids voorgesteld in hartje Vlaams Brabant. Meteen ook de ideale gelegenheid om hun nieuw lid, Simon Goyens van restaurant « L’Oh » voor te stellen, die voor de gelegenheid heeft gekookt, maar ook om de laatste hand te leggen aan hun meest smakelijke programma, o.m. het internationaal JRE congres.

In het kader van het wijndomein Petrushoeve te Molenbeek-Wersbeek, hielden de Jeunes Restaurateurs d’Europe hun Algemene Vergadering die werd afgerond met een gezellige lunch, door het nieuwe JRE lid bereid. Het is inderdaad traditie dat de “nieuwelingen” zich bewijzen met deze allesbehalve ontspannende beslist stresserende vuurdoop. Een uitdaging die Chef Simon Goyens, met succes doorstond met creatieve en smaakvolle gerechten. De ideale gelegenheid trouwens om verder van gedachten te wisselen over de twee “verhitte” onderwerpen waar het tijdens de ochtend over ging, zijnde de nieuwe gids en het internationaal Congres.

De 2019 editie van de JRE gids stelt een grote nieuwigheid voor: de augmented reality. Deze techniek zorgt dat papier en technologie zich complementeren, waardoor heel wat informatie kan worden verstrekt. Elke pagina van de gids kan namelijk gescand worden via de smartphone app “Admented”, wat de lezer toestaat om heel wat informatie te raadplegen: foto’s, interactieve navigatiegegevens en rechtstreekse online reservaties voor alle restaurants, waaronder, uiteraard, die van het nieuwe lid 2019 “L’Oh” in Tielt-Winge, Brabant. Bovendien kunnen ook de JRE-partners via dit kanaal video’s, rondleidingen en andere belangrijke informatie delen. Deze applicatie, gekoppeld aan sociale media, houdt de gebruiker op de hoogte van evenementen en nieuws van de JRE in het algemeen en meer specifiek van hun lievelingsrestaurant. Elk lid krijgt bovendien aan de ingang van het restaurant, een gedrukte plaat, die de belangrijkste details vermeld, zodat ook voorbijgangers kunnen watertanden, plaats die tot een echt restaurantbezoek moet aansproen..

Het volgende internationale JRE Congres zal doorgaan in Luik, op 28 en 29 april aanstaande. Op het programma, bijna 200 chefs van over de hele wereld, die gedurende twee dagen hun gemeenschappelijke passie delen tijdens thematische gesprekken maar ook en vooral tijdens gastronomische, culturele en feestelijke activiteiten naar het evenbeeld van de JRE: dynamisch, hartelijk en gezellig.

Naast dit prestigieuze evenement, de talrijke informele bijeenkomsten, de uitwisselingen van ervaring en vaardigheden en de steun tussen de JRE-leden onderling, organiseert de Vereniging ook workshops samen met wijnambassadeurs. De andere activiteiten die openstaan voor het ruime publiek worden eerstdaags bekendgemaakt o.m. via social media en de nieuwe ‘augmented reality’. www.jre.be

JRE is een vereniging van jonge restauranthouders uit alle Europese landen die allemaal dezelfde drang voelen om hun talent en hun passie voor hun vak te delen. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren. Eertijds waren er de drie woorden Jeunes Restaurateurs d’Europe. Vandaag staat het label Jeunes REstaurateurs ook voor Joigning Innovation & Imagination, Respecting Sources & Substainability, Evoking Emotion & Inspiration. De vereniging brengt chefs tussen 23 tot 49 jaar samen, in België telt ze dertigtal actieve leden, wereld meer dan 320 gedreven chefs.