Kom in de juiste sferen om te supporteren met Kikkomans Japanse sojasauzen
Onze Belgische atleten bereiden zich voor op Tokyo. Maar ook jij kan vanop afstand mee supporteren met Kikkomans écht Japanse sojasauzen. Ben je klaar om de Japanse vibes in huis te halen? Deze 3 sauzen van Kikkoman hebben alvast de gouden medaille op zak.
Voor de trouwe supporter: klassieke sojasaus
Kikkomans koploper is de klassieke natuurlijk gebrouwen sojasaus. De rijke umami componenten zijn een aanvulling voor ieder gerecht. Gebruik hem tijdens het koken, als kruidige saus of als extra toets in zowel een Aziatisch als Europees gerecht.
TIP: Daag jezelf net als onze atleten uit om tot het uiterste te gaan en ga creatief aan de slag met deze golden oldie. Probeer hem eens op je favoriete Italiaanse pizza, in je Mediterraans slaatje, Amerikaanse burger of ijsje.
- Pure ingrediënten: sojabonen, tarwe, water en zout – • Zonder kunstmatige additieven, kleurstoffen, bewaarmiddelen en smaakversterkers – • Handelsmerk: uniek mild aroma en transparante bronzen kleur – • Vegan
Adviesverkoopprijs 250 ml: € 3,99. Verkrijgbaar bij: Carrefour, Delhaize, Colruyt, Makro, Match en Cora.
Voorgerecht: Bruschetta met zalmtartaar en advocado
Bereidingstijd < 15 min voor 8 broodjes:
Ingrediënten : 200 g verse zalm – 1 lente-uitje – 1/2 avocado – 100 g cherry tomaten – 1/2 limoen – 1 theel. Wasabipasta – 4 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus – 1 snufje witte peper – 40 g boter – stokbrood – enkele korianderblaadjes
Bereiding: Spoel de zalm af, dep droog en snijd in kleinestukjes. Snijd ook het lente-uitje fijn. Haal het avocadovruchtvlees uit de schil en pureer deze. Was de cherrytomaten en snijd in kleine blokjes. Meng hierna alles door elkaar. Rasp een beetje limoenschil en pers de vrucht uit. Roer het limoensap, de wasabi en de sojasaus door elkaar, meng dit met de zalm en breng op smaak met peper. Meng de boter met de geraspte limoenschil. Snijd het stokbrood in 8 stukken en rooster het in de oven of de broodrooster, besmeer met limoenboter en leg daarop de zalm-avocadotartaar. Garneer tot slot het geheel met koriander en serveer.
Voor de (zeem)zoete supporter: sucré sojasaus
Onze atleten spurten naar de eindmeet, jij spurt naar Kikkomans sucré sojasaus. Deze bijzondere saus is de ideale sojasaus voor bij sushi en geeft een zoetige, kruidig touch aan rijst, vlees, groenten, soep en salades. Maar Kikkoman zou Kikkoman niet zijn als de saus niet multi-inzetbaar zou zijn.
TIP: Deze saus is een ideaal ingrediënt voor een dressing, maar je kan er evengoed noten en groen mee karamelliseren. Ook desserts zoals chocolademousse zetten hiermee een sprint naar de overwinning.
- Basis: klassieke sojasaus met pure ingrediënten – • Ideaal voor glazuur, dressing of zoetige en kruidige toets – • De zoete toets zorgt voor een extra dimensie die alle smaken versterkt – • Ideaal om groenten en noten te karamelliseren – • Vegan
Adviesverkoopprijs 150 ml: € 3,99. Verkrijgbaar bij Carrefour, Delhaize, Match en Cora en in 250 ml bij Colruyt.
Hoofdgerecht voor de sushilover: Sucré sojasaus als dipsaus bij sushi
Voor de all-in supporter: Yakitorisaus
Na inspanning komt ontspanning. De Yakitorisaus is niet meer weg te denken bij Japanse buffetten en grills en worden bij ons steeds populairder bij BBQ-fans. Hij is geschikt als hoogwaardige en gebruiksklare marinade om snel en eenvoudig je BBQ-food af te werken. Zo mis je geen enkele wedstrijd!
TIP: Dankzij de perfecte mix van umamirijke sojasaus, kruiden en suikersiroop geeft Yakitori kippenvlees een zoete, maar hartige smaak. Hij is ook uitermate geschikt voor het lakken van vis en gegrilde groenten.
- Perfect als marinade of dipsaus bij BBQ en grill – • Zoete, maar hartige smaak – • Saus met hoge viscositeit – • Vegan
Adviesverkoopprijs 250 ml: € 4,85. Verkrijgbaar bij (Hypermarkt) Carrefour.
Hoofdgerecht voor de meatlover: Ribbetjes gelakt met Yakitorisaus op de BBQ