King Monty verovert het land van de plantaardige chocolade

Heerlijke lactose- en glutenvrije Belgische chocolade op basis van romige rijstmelk voor veganisten en allround chocoholics. Chocolade, wie droomt er niet van? Het nieuwe Belgische chocoladelabel King Monty lanceert 100% plantaardige chocolade van pure cacao (geluk) gecombineerd met romige rijstmelk en Belgisch ondernemerschap. De chocolade wordt met veel liefde voor Moeder Natuur gemaakt en is daarom ecologisch verantwoord. Wedden dat deze lactose- en glutenvrije chocolade ook jouw chocoladehart doet smelten? Of je nu veganist dan wel chocoladeliefhebber puur sang bent.

Lang leve King Monty

Koning Montezuma –oftewel King Monty- heerste in de 15de eeuw over de Azteken en was werkelijk verzot op “Xocolatl” (chocolade). Het was hij die de Spaanse conquistadores zijn eigen gesmolten bruine goud liet ontdekken. Het is dan ook dank zij hem dat de Spanjaarden dit lekkers op hun beurt bij ons in Europa introducerden en verder ontwikkelden door er bijvoorbeeld meer ingrediënten aan toe te voegen. Dus thank God for King Monty, want dankzij hem kunnen ook wij Belgen van chocolade genieten.

Gentse troonopvolgers

King Monty vind je natuurlijk enkel nog maar in de geschiedenisboeken terug, maar zijn Gentse troonopvolgers delen nog steeds zijn passie. Meer zelfs, de Gentse arts Dr Jean Van Laethem wil dat werkelijk iedereen kan genieten van chocolade dus ook zij die kampen met een lactose- intolerantie of glutenallergie. Een reep waar eenieder zijn tanden kan inzetten zonder zich schuldig te moeten voelen. Dat is zijn streefdoel.

De zoektocht naar – en uiteindelijk ook de ontwikkeling van gezonde chocoladeproducten begon als een hobby, maar werd al meer, véél meer. Ook zijn zoon Frédéric besloot in de chocoladehandel te stappen, om in de voetsporen van King Monty én zijn vader de liefde voor chocolade verder te verspreiden.

Jarenlang werd in hartje Gent, in het ondergronds laboratorium van de dokter geëxperimenteerd, niet alleen de liefde voor de chocolade had de dokter gemeen met King Monty. Beiden aanbidden ook Moeder Natuur. Zo ontwikkelde Dr Van Laethem het idee om enkel nog te werken met wat Moeder Natuur ons biedt, voor de ontwikkeling van zijn eigenste King Monty chocolade. En zo werd koemelk vervangen door rijstmelk. Minstens even lekker, een pak gezonder én aardig voor Moeder Natuur.

King Monty’s kroonjuwelen.

Het resultaat van jarenlang experimenteren, proeven en opnieuw proberen ! Lactose- en glutenvrije chocolade met een royale smaak. 100% plantaardig. 100% geluk. Een ultiem genot voor veganisten, zij die lactose- en glutenvrije dienen te eten én gewoon alle chocolatics out there!.

Voor onderdanen met een grote honger:

King Monty oftewel Dr Van Laethem en zoon- houdt van royale porties chocolade. Zes verschillende chocoladetabletten van maar liefst 90g aan plantaardige chocolade zijn er voor die momenten dat het net wat meer mag zijn of wanneer je jouw chocolademoment ook met vrienden wil delen. Sharig is caring! Adviesverkooprijs 2.99€ per stuk (90g).

Verkrijgbaar in King Monty’s lievelingssmaken: OBV (vegan) melkchocolade: Classics cacao: ook wel ‘the original’. Een chocoladereep met de volle smaak van melkchocolade, liefde en zachte rijstmelk. Hazelnoot crunch: knapperig lekker door het crunchy effect van hazelnoten. Pop Rice: de gepofte rijst zorgt voor een verrassend luchtige chocoladereep met bite. OBV Pure chocolade: Pure darkness: pure zwarte weldaad voor het lichaam, King Monty zelf, had zijn chocolade het liefst zwart, en jij binnenkort vast ook. Sunny Orange: hemels lekker door de pure zeste van sinaasappel. 71% Purest Ecuador: gemaakt van cacaobonen uit het Zuid-Amerikaanse Ecuador. Deze chocoladereep bevat 71% cacao.

Voor onderdanen met een kleine honger:

Goed nieuws voor zij die ervan overtuigd zijn dat chocolade elk smaakmoment én je humeur beter maakt! King Monty is namelijk ook beschikbaar als mini-chocoladereepjes, ideaal voor dat kleine hongertje of wanneer je zin hebt in een tussendoortje on the go!

Verkrijgbaar in snacking size in de 4 smaken: Hazeloot crunch (melk), Pop Rice (melk), Sunny Oranje (puur) en 71% Purest Ecuador (puur). Adviesverkoopprijs 1.45€/stuk.

De kroon op het werk: chocolade in blik!

Dat King Monty Moeder Natuur een warm hart toedraagt hoeven we hopelijk niet meer te zeggen. Door de chocolade ook in staafjes aan te bieden in een uniek retro blik zorgt King Monty ervoor dat de verpakking ook een twee leven kan krijgen. Upcycling it is! Geniet eerst van een King Mony staafje uit het vuistje, roer ermee in een kop warme melk of deel het gewoon uit en tover het lege blik dan met wat creativiteit tot een decoratief collectors’ item voor thee, kruiden, balpennen, …

Verkrijgbaar in de smaken Classic cacao (melk), Hazelnoot crunck (melk), Pop Rice (melk), Puur Darkness (puur), Sunny Oranje (puur) en 71% Purest Ecuador (puur). Adviesverkoopprijs 4.99€/stuk.

Chocopasta:

Je boterham vol choco smeren en erna geen schuldgevoel hebben is voor velen iets waar ze enkel maar van kunnen dromen. King Monty dacht bij zichzelf, “if you can dream it, you can do it” en creëerde een palmolievrije chocopasta die 100% vegan is en daarbij nog eens 100% biologisch. Tel dat alles op en je hebt 100% genieten! Adviesverkooprijs 4.99/€stuk.

King Monty heeft zijn chocoladekroonjuwelen voor iedereen beschikbaar gemaakt bij Delhaize en kleinere speciaalzaken.