Toast met Parmaham, zwarte sesam & avocado

Voor 4 personen

Ingrediënten : 4 sneden volkoren toastbrood, 2 avocado’s, citroensap naar smaak, zout, peper, extra vierge olijfolie, Tabascosaus, zwarte sesamzaadjes, 100 g Parmaham in sneetjes

Werkwijze

Toast de sneden brood.

Schil en ontpit de avocado’s. Plet met een vork anderhalve avocado. Snijd de overgebleven avocado in dunne plakjes, besprenkel de plakjes met citroensap en breng het geplette vruchtvlees op smaak met citroensap, zout, peper, olie en een paar druppels Tabascosaus.

Smeer de avocadopuree op de sneden brood, bedek met Parmaham en plakjes avocado en werk af met de zwarte sesamzaadjes.

Smakelijk!

Het recept in bijlage past perfect in een evenwichtig dieet omdat Parmaham over het algemeen vetarm is en relatief rijk aan eiwitten. Verder is Parmaham ook goed voor atleten; het wordt verteerd in gemiddeld 1.40 uur, vergeleken met 3 uur voor rundvlees en 40 minuten voor eieren.

De hoge waarde hameiwitten en de volledige opname ervan is nuttig voor het herstel van de spieren. De hoge waarde aan aminozuren bevordert tevens de spiersamentrekking, vangt ammoniak op om spierkrampen en vermoeidheid te vermijden en heeft een positief effect op ons immuunsysteem. (Bron : Professor Andrea Strata van de Universiteit van Parma)