Kokerellen met Petit Chefs

EASY PEASY KIDSRECEPTEN MET JOYVALLE® BANAAN & VANILLESMAAK

WOO-HOO, zomervakantie! Duik met je kind(eren) de keuken in en tover heerlijke traktaties op tafel met Joyvalle® Banaan en Joyvalle® Vanillesmaak. Deze nieuwe melkdrank op basis van Belgische melk bevat geen toegevoegde suikers en is verrijkt met vitamine D. Joyvalle® Banaan en Joyvalle® Vanillesmaak bieden een perfect en verantwoord alternatief voor bij het ontbijt, als tussendoortje en zijn een excellent ingrediënt voor easy peasy kidsrecepten.

Clafoutis van aardbeien met Joyvalle® vanillesmaak – recept by o_petitspapiers

Ingrediënten : 500 g aardbeien –             4 eieren – 30 cl Joyvalle® Vanillesmaak – 100 g bloem – 100 g suiker (of minder, naar wens) – 50 g boter

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C – Klop de eieren en de suiker samen, voeg dan de bloem toe, vervolgens 35 g boter (gesmolten), en de Joyvalle® Vanillesmaak (op kamertemperatuur of lauw, als het koud is).- Meng goed om, om een glad en vloeibaar deeg te krijgen. –            Was de aardbeien, snij het kroontje eraf, halveer ze en leg ze in een beboterde vorm. –      Giet het clafoutisbeslag over de aardbeien.- Bak 20 tot 30 minuten en haal uit de oven wanneer de bovenkant goudbruin is.

Pannenkoekentoren met Joyvalle® banaan – recept by elle_and_rapha

Ingrediënten :3 eieren – 2 zakjes vanillesuiker – 250 gram bloem – 500 ml Joyvalle® banaan – Scheutje zonnebloemolie- Versiering: ANYTHING works (frambozen, ridders, prinsessen, gouden sterren)

Bereiding : Tik elk ei even op de rand van de kom en breek dan open boven de kom. – Voeg de vanillesuiker toe. Roer alles door elkaar met een garde.- Voeg de bloem toe aan het mengsel. – Giet de Joyvalle® banaan erbij. Klop het met een garde tot een glad beslag tot alle klontjes eruit zijn. – Voeg al roerend een scheut zonnebloemolie toe. Het pannenkoekenbeslag moet vloeibaar zijn. – Neem een koekenpan met een anti-aanbaklaag en laat die goed heet worden op het vuur. Smelt een klontje boter in de pan. – Giet met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan en draai de pan dan snel rond tot de hele bodem bedekt is met beslag. Bak op niet al te hoog vuur tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant lichtbruin. Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant. Bak zo verder tot al het beslag op is. – Bouw een imposante pannenkoekentoren en werk af met frambozen, ridders, prinsessen en gouden sterren.

Ijssmoothie gezichtjes – recept by Liesellove.be

RECEPT BY LIESELLOVE.BE

Ingrediënten : Minstens 2 soorten diepvriesfruit van 250 gram (bv. mango en een mix van rode vruchten). – Een mix van vers (liefst zacht) fruit, bijvoorbeeld bessen, frambozen, mango, banaan, aardbeien, … – Extra toppings om af te werken: bijvoorbeeld 100% pindakaas en stukjes chocolade of hagelslag –    Joyvalle® Banaan of Vanillesmaak

Bereiding : Doe het bevroren fruit in een blender. Het is belangrijk dat het diepvriesfruit nog niet ontdooid is. – Voeg (om te beginnen) 200 ml Joyvalle® Vanillesmaak (of banaan) toe. De extra smaak van de melk zorgt voor een frisse toets. Mix alles tot een dikke smoothie. Wil je de smoothie graag drinken? Voeg dan extra melk toe. – Snij de banaan en mango in schijfjes. De rode vruchten laat je in zijn geheel. – Verdeel de ijsjes-smoothie over kommetjes en maak gezichtjes met het gesneden fruit en de rode vruchten. – Werk af met extra toppings zoals pindakaas en chocolade. –            Serveer en geniet samen van dit lekkers.