Komparto – Gent: jonge ambitieuze chef Karel de Clercq opent tweede zaak

Naast het reeds bestaande restaurant Karreaux, geopend in 2016, zorgt Karel de Clercq voor een culinaire nieuwkomer: Komparto. Het concept is simpel: foodsharing in een ongedwongen en losse sfeer met een chique karakter. In de open keuken worden er een twintigtal gerechten bereid die u met uw tafelgenoten kan delen. Zowel voor een snelle lunch als een gezellig diner kunt u bij Komparto terecht!

Karel de Clercq: jong, rebels en gepassioneerd. Na zijn opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde besloot hij zijn eigen zaak Karreaux te starten. Na drie jaar kreeg hij zin in een nieuwe uitdaging. Zijn reeds bestaande pop-up concept, dat sinds 2017 doorgaat tijdens de Gentse Feesten, krijgt voortaan een vaste plek in Gent!

Wat mag u verwachten? Pure smaken, verse producten en topkwaliteit in een gezellig kader! Restaurant Komparto opent de deuren op de Nederkouter 50 in Gent en is vanaf eind juli open voor het publiek, dit van dinsdag tot zaterdag voor lunch & diner .

Karreaux

Karels eerste project, restaurant KARREAUX situeert zich op de Henleykaai 4, waar men vroeger een ambachtelijke tegelfabriek terugvond en werd geopend op 31 maart 2016. Door deze locatie tot restaurant om te bouwen kon het authentieke karakter van dit pand behouden blijven.

Onder leiding van Chef Karel De Clercq, oud-leerling Hotelschool Koksijde, wordt in dit stukje geschiedenis een gastronomische en dagverse keuken geserveerd. Elke maand verrast men de gasten met een nieuw menu. Deze menu’s wordt uitgewerkt met de producten die de natuur ons op dat moment biedt. Als pairing maakt het team telkens een selectie aan leuke en verrassende wijnen. Als jong, gepassioneerd en gastvrij team wil men met iedere klant verder bouwen aan dit stukje geschiedenis.

GaultMillau 2019: “Karreaux – “Net naast de Ring in Gent, in een oude tegelfabriek waarvan enkel het industrieel pand nog getuige is van dat ver verleden. Professioneel en vriendelijk onthaal.” 12/20