Krijgt illy een plekje in de top van de lekkerste koffies?

Het antwoord is simpel: een volmondige ja. illy is waarschijnlijk de grootste naam in de wereld van koffie. Het is dé naam die we overal ter wereld, van Argentinië tot België, geplakt zien op kopjes en machines, of op de voorkant van de luifel van een café. We durven te wedden dat veel mensen het merk kennen zonder te beseffen dat het eigenlijk om een koffiemerk gaat. Ze zijn misschien wel de Rolex van de koffiewereld. Alles is tot in de puntjes verfijnd en dat zie je overal terug. De verpakking is altijd hetzelfde en inmiddels een icoon: een chique blikje met geurende koffie. Heerlijk!

Luxe in een kopje

illy is dan misschien niet de goedkoopste koffie op de markt, maar hun prijs is meer dan gerechtvaardigd. Waarom denk je? Omdat ze hun koffie optimaal houden. Van zodra je een stevige blik op het geborstelde aluminium deksel werpt, weet je dat je lekkere koffie gaat zetten. Het deksel wordt met een ingenieuze precisie opengedraaid dus het is niet zomaar een oude Ikea voorraadpot. Binnenin is de koffie weer verzegeld met een ring-trek membraan, dat opent met een bevredigend geluid gevolgd door het aroma van de lekkerste koffie. Zo houdt de koffie lang zijn kwaliteit en zalige geur.

De Iperespresso

Ben je op zoek naar een koffiezetapparaat waar je illy koffie mee kunt zetten? Dan is de illy iperespresso een goede keuze. Het koffiezetapparaat produceert onder hoge druk heerlijke koffie. Maar dat is niet de enige reden waarom velen hem lekker vinden. Hou jij wel van een statement piece in je keuken? Dan heeft deze machine de handige truc om een groot visueel statement te maken zonder al te veel ruimte in te nemen. Ja, hij is een beetje breed, maar het vierkante oppervlak past ongetwijfeld in iedere keuken. Het is een fraaie aanwinst voor jouw keuken, met een op de jaren zestig geïnspireerd ontwerp van metaal en kunststof.

Voluit genieten

Nadat je enkele technieken onder de knie hebt, waaronder het instellen van de schenktijd en het rekening houden met een ‘rustperiode’ na gebruik van de melkopschuimer, ben je gepromoveerd tot echte barista. Jouw beloning? Heerlijke koffie uit een capsule. illy’s iperespresso assortiment is uitgebreid en je zal vooral helemaal weg zijn van de ‘Intenso’ variëteit. Met deze machine kan je volop genieten van het gebruik van illy’s pods om espresso’s te maken die bijzonder smaakvol zijn, en lattes waar een Italiaan nog wat van kan leren. Enjoy!