Restaurant L’Entrée des Artistes – Brussel

Dit restaurant op de Brusselse Zavel is sinds meer dan 20 jaar een vaste stek voor artiesten en kunstenaars, maar weet even goed de rasechte Brusselaar als de talloze toeristen te verwennen.

Het restaurant opent elke dag de deuren om 8 uur ’s ochtends en zorgt voor een versterkend ontbijt. Het biedt tussen de traditionele lunches en diners een rustige oase om van een fris pintje, een hemels wijntje maar ook van koffie of thee te genieten, al dan niet vergezeld van een aangename snack.

Het interieur puilt uit van talloze foto’s en handgetekende portretten van kunstenaars, musici en beroemdheden. Met ietwat geluk loop je er trouwens een van hen tegen het lijf. Door het gebruik van heel wat hout krijg je een bijzonder warm gevoel en worden mooie hoekjes gecreëerd. De mezzanine op de verdieping biedt bovendien de mogelijkheid om familiefeesten of werklunches te organiseren in een besloten sfeer. Achteraan de zaal is een grote familietafel waar men met andere gasten kan kennismaken, familietafel die eveneens voor groepen tot 18 personen kan worden gereserveerd.

De kaart richt zich specifiek op streekproducten en Belgische/Brusselse specialiteiten waarin dagverse ingrediënten centraal staan. Uitschieter en tegelijk top Belgisch zijn de Zeelandse mosselen die een voltreffer en aanrader vormen tijdens het seizoen, net als de vele wildbereidingen tijdens de wintermaanden.

Seizoensgebonden bereidingen zijn niet weg te denken maar ook de Belgische bieren worden in tal van bereidingen verwerkt waardoor je ruim de kans krijgt om diverse speciaalbieren op een aparte en toch smaakvolle manier te ontdekken.

De dagelijkse lunch, voorgerecht-hoofdgerecht-koffie met seizoensproducten kost 16.9€, op donderdag wordt uitsluitend een vegetarische lunch gepresenteerd, op vrijdag is ze steevast opgebouwd rond vis. L’Entrée des Artistes biedt eveneens een gluten- en luctosevrije lunch naast meerdere suggesties binnen deze doelgroep.

Het restaurant is 7/7 dagen geopend en zorgt naast het ontbijt ook voor laat avondgerechen zodat je er terechtkan kan voor een uitgebreid hapje na de film of het theater.

Tijdens onze proeverij opteerden we voor een americain natuur, een degelijke portie vers gemalen steak die werd geserveerd met een fris slaatje, uitjes, komkommers en een ruim assortiment kruidige creaties en sausjes. Een korfje goudgele en krokante frietjes zorgden voor een mooie afronding.

L’Entrée des Artistes – Grote Zavel 42 – 1000 Brussel – tel 02-502 31 61

www.lentereedesartistes.be

Open 7/7 dagen – lunch maandag tot donderdag 12-15 uur, diner maandag tot donderdag 18 tot 24 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag is de keuken non-stop open van 12 tot 24 uur.

Culinair commentaren:

Tasted4you:  1 minute

fraai en gezellig interieur

ruime fotogalerij

dagverse ingrediënten