La Vita è Stracciatella

Zomercollectie 2022

Ik ga op reis en ik neem mee, zomergebakjes zo licht als een wolk…

Baci di Dama

Een recept met een kus! Deze kleine lekkernijen, de baci di dama, zijn ‘dameskusjes’ uit Piemonte. Ze werden zo genoemd omdat twee luchtige hazelnootkoekjes een ganache van Grand Cru China chocolade omhullen, als twee monden die elkaar lieflijk trachten te kussen. Het resultaat zijn kruimelige, smakelijke koekjes … en net als bij echte kusjes, leidt het ene tot het andere, nietwaar?

Het doosje van 120 g: 9.90€ – THT: 2 maanden, beschikbaar in de boetieks en online

De Cake

Een moment van Dolce Vita verwennerij om te delen? Dat moet wel de zomerse cake van La Maison Pierre Marcolini zijn, boordevol verfrissende smaken. Een cake op basis van rijstmeel met een infusie van yuzu, een ganache van verbena en stukjes gekonfijte mango, omhuld met witte chocolade. Deze cake is op basis van rijstmeel en dus glutenvrij. De perfecte aanvulling bij je iced latte of affogato.

De Cake: 16,00€ – THT: 15 dagen – beschikbaar in de boetieks en online

De Kumos

Dit is het verhaal van een klein Japans gebakje, de Dorayaki. Een delicaat, elegant gebakje, gesublimeerd in Durian Sukegawa’s boek “de geneugten van Tokio” en geherinterpreteerd door Pierre Marcolini. De gerenommeerde patisseriechef creëert met de “Kumo” – wolk in het Japans – de belofte van een ultra licht en luchtig gebakje. Voor deze zomercollectie bedacht La Maison een verrassende nieuwe versie van de Kumo. Het brengt hulde aan de Japanse poëzie met 2 lekkere, zomerse recepten. Perfect bij een (ijs)theekransje op een zonovergoten namiddag … of bij een glaasje limoncello.

Matcha thee – yuzu: Hazelnootkoekje, ganache van matchathee met een hart van yuzugelei, schijfje witte chocolade

Sinaasappelbloesem – yuzu – Hazelnootkoekje, sinaasappelbloesem-yuzu ganache, confituur van mango en yuzu; schijfje witte chocolade

De Kumos : 3,80€ – THT: 5 dagen – beschikbaar in de boetieks

Maison Pierre Marcolini werd in 1995 opgericht in Brussel door Pierre Marcolini, een gerenommeerd chocolatier met een uitzonderlijk vakmanschap. Vandaag is Pierre Marcolini creatief directeur van het Maison, dat een uitstekende reputatie geniet doordat het bedrijf zijn grondstoffen rechtstreeks en op ethisch verantwoorde wijze inkoopt bij onafhankelijke cacaoproducenten in Cuba, Indonesië, India, Sao Tomé en Principe, Peru, Venezuela, Madagaskar en China. De prestigieuze cacaobonen worden aangevuld met zeldzame, zorgvuldig geselecteerde exotische ingrediënten, zoals roze peper uit Marokko, Iraanse pistachenoten, Szechuanpeper, vanille uit Madagaskar, Siciliaanse citroenen, Ceylonkaneel of hazelnoten uit Piemonte. Pierre Marcolini biedt uitzonderlijke chocolades en zoete lekkernijen aan, zonder uiteraard de beroemde macarons te vergeten. Het Maison telt vandaag meer dan 40 boetieks in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Monaco, Japan, China en Dubai.

Zijn vakmanschap en onbegrensde creativiteit maken van hem een meester in het creëren van onvergetelijke smaken en intense emoties. In 2020 werd Maison Pierre Marcolini aangewezen als het merk dat de Belgische spirit weerspiegelt, volgens de studie ‘Truth about the New Europe’ uitgevoerd door de dienst van McCann-communicatie. Pierre Marcolini werd verkozen tot ‘Beste patissier ter wereld’ op het ‘World Pastry Stars’.