Le 7 by Juliette – Durbuy

Het culinaire en horeca-landschap van Durbuy, het kleinste stadje ter wereld, werd door de komst van Marc Coucke, grondig hertekend. Hij kocht o.m. met hotel-restaurant Jean de Bohème een van de parels van de familie Caerdinael. Tot eenieders verbazing wist hij ook het uitgesproken pronkstuk van de familie, nl. het beroemde Sanglier des Ardennes van topchef Frédéric Caerdinael te bemachtigen. Dit betekent echter niet dat de familie Caerdinael afscheid neemt van hun thuishaven Durbuy, integendeel. Met ‘La Maison Caerdinael’ beheert Frédéric nog altijd etablissementen zoals La Prévoté, Le Vieux Durbuy, restaurant Victoria en The Guest House.

The Guest House is de jongste telg in het gezelschap, het werd door de vorige eigenaar op een bijzondere manier ingevuld en getuigt van een ongebreidelde fantasie die best in de sprookjeswereld thuishoort. Het biedt twee kamers en twee suites die zich volledig integreren in de wereld van de droom en de fantasie.

De benedenverdieping en de tuin sluiten perfect aan bij de wereld van de verbeelding en werden door Juliette, dochter van Frédéric, getransformeerd in een unieke bistro-tapasbar. Oude rustieke tafels en stoelen, zachte kussens op moderne tuinmeubelen, terras met verwarming en een sfeervolle oude serre verwelkomen hier de bezoekers. Kortom een rustbrengend sprookjesdecor in het hart van de oude stad.

Juliette studeerde oenologie in Lyon en ging vervolgens een jaartje in de leer bij Jean-François Piège in Parijs, een 2-sterrenchef die zijn eerste bekendheid verwierf in de keuken van Alain Ducasse, maar ook in zijn eigen zaak zijn sterren wist te behouden. De culinaire inspiraties van Juliette moeten een nieuwe wind in het horeca-gebeuren in Durbuy laten waaien.

Juliette opteert in ‘Le 7’ voor dagverse ingrediënten die in een cosy sfeer tot hapjes en proevertjes worden verwerkt. Aan het fornuis chef Rodolphe Ou-Breiss die een leuk assortiment samenstelt dat zich op de loop der seizoenen toespitst. Gasten vinden  in ‘Le 7’ geen grote en overladen gastronomische menu’s maar wel een Tapas4 en Tapas7 selectie, resp. 18 en 28€, naast een ruim aantal suggesties waardoor ze zelf hun menu kunnen samenstellen. Tot de suggesties behoort eveneens een schotel om te delen met vrienden en/of familie. Idee dat duidelijk een sfeervol gebeuren omlijnt. Een mooi assortiment wijnen, eventueel per glas, geven de selectie tapas een onbetwistbare meerwaarde.

Wij opteerden bij onze proeverij voor het Tapas7 menu. Bij een figuurlijke eerste ronde serveert men 4 bereidingen die tijdens ons bezoek bestonden uit een heerlijk romig aspergesoepje, een aardappel in de schil, getooid met een smeuïge reep ganzenlever, een snede Ardeense hesp – boeuf secreto N° 7, licht vettig maar heerlijk van smaak en superzacht, en een bruschetta van huisgerookte zalm en knapperige aspergepunten. Een korfje krokante en knapperige broodjes wordt samen opgediend.

Ook tijdens de tweede ronde worden warme en koude bereidingen samen gepresenteerd. Ditmaal reuzengamba’s met mooi gepofte Thaise rijst, pittig en leuk knapperig, een shoarmabroodje met komkommer en een 3-tal spiesjes met zoetzuur gemarineerde en gekonfijte kip die mooi werd aangebakken. Bijzonder lekker. Als afsluiter van het Tapas7 menu het dessertje van de dag.

Le 7 by Juliette – Avenue Hubert Philippart 7 – 6940 Durbuy

Tel 086- 84 07 13 – www.septbyjuliette.be

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

authentiek interieur in sprookjesdecor

sfeervolle locatie

mooie smaakcombinaties

lekkere bereidingen

beloftevolle oase van rust

aanrader voor jong en oud

Delta:             gastronomische tapas

selectie regionale producten

smakenfeest voor het verhemelte

hartenbreker