Le Marmiton Brussel

Het indrukwekkende en betoverende kader van de koninklijke Sint Hubertusgalerijen zijn het decor voor meerdere eethuisjes, fijnproeverszaken en luxueuze winkels.

Tot het kransje van horecazaken behoort ook restaurant Le Marmiton dat in 1979 de deuren openden. Uitbater Toni Baja bouwde een ruim assortiment Belgische specialiteiten uit met enkele typische Brusselse accenten maar zorgde tegelijkertijd voor een mooi aanbod producten van de zee.

Zijn passie voor een dagverse lekkere keuken werkte aanstekelijk op zijn kinderen Anthony, Sandra en Alexandre, ondertussen niet alleen in het bezit van een diploma van de hotelschool van Namen, maar ook actief in het restaurant waar ze samen met hun vader de gasten verwennen. Anthony en Sandra in de zaal en Alexandre in de keuken.

Het decor van het restaurant vormt een perfecte aanvulling op de Sint Hubertusgalerij met ruwe muren, grote vergulde spiegels, leuk gekleurde banketten en stoelen. De tafels zijn mooi gedekt met lichtgele tafellopers een bloemetje, zout en pepervaatjes en leuk gesteven witte servetten. Ook de verlichting is leuk decoratief en maakt deel uit van de gemoedelijke sfeer in het restaurant. Op de bovenverdieping een ruimte voor grotere gezelschappen of families die een eigen initiatief op touw zetten. Vanzelfsprekend wordt deze ruimte ook tijdens drukke periodes in de activiteitradius van het restaurant ingeschakeld.

De ruime kaart biedt een mooi assortiment bereidingen evenals een aantal menusuggesties waarbij de fijnproevers aan een zeer schappelijke prijs een fijne smaakcombinatie kunnen ontdekken. Na enige twijfel kozen we voor het menu “oceaan” een 4-gangensuggesties aan 23,95€. In afwachting van het voorgerecht kregen we bij ons wit wijntje alvast een selectie geurige en pittige olijven en werd ook een ruim korfje brood geserveerd.

Opener van het menu werd een kruidige en dampende vissoep met garnituur van rouille, lookkorstjes en geraspte kaas, een leuk geheel dat op een regenachtige middag best soelaas biedt. Volgde een grijze garnaalkroket volgens traditioneel recept, leuk smeuïg, behoorlijk groot met aangepast garnituur. Meer dan behoorlijk van smaak al moest wel naar de garnalen worden gespeurd. Als hoofdgerecht zeewolf met nantua-saus en hertoginne-aardappelen. De smeuïge puree en fijne saus kreeg bovendien het gezelschap van een ruim groentepalet met o.m. boontjes, wortelen, komkommer en tomaat. Een leuk en lekker Belgisch gerecht volkomen in overeenstemming met de prijs. Als afsluiter een klassieke Dame Blanche met ruime portie slagroom die eventueel kan worden omgeruild voor een koffie met bijpassende snoepjes.

Prijs-kwaliteit een leuke verrassing die meer dan behoorlijk scoort en ongetwijfeld menigeen kan verrassen.

Le Marmiton – Beenhouwersstraat 40- 1000 Brussel

Tel 02-511 79 10 – www.lemarmiton.be

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

gezellig en sfeervol interieur

attente bediening, vlot Nederlandstalig

prijs-kwaliteit een aanrader

Delta Brussel: Frans-Belgische keuken

klassiek decor

hoog gekwalificeerd personeel