Le petit Boxeur – Brussel

De buurt van de Sint Gorikshallen, hartje Bussel, heeft de voorbije jaren, een grondige renovatiebeurt gekregen en groeit stilaan opnieuw uit tot het kloppende hart van de hoofdstad. Een hippie buurt met leuke adresjes, een aantrekkelijke pool in het uitgangsleven, mede door de recente beslissing van de lokale overheid, om deze buurt deels in de  autovrije regio te integreren.

Ook het horecagebeuren herneemt stilaan zijn vroegere rol, denk maar aan de pop-up Stoemp in de hallen. Komen en gaan leek lange tijd het motto voor de typische restaurantjes in de buurt. Uitzondering op deze regel vormt restaurant Le Petit Boxeur van Minos Gattanopoulos dat werkelijk als een doorzetter en blijvertje kan worden omschreven.

Chef Didier Sandrin staat hier al enkele decennia aan het roer en heeft de voorbije jaren zijn klassieke kaart, mede door de gewijzigde horeca-trens, tot een moderne brasseriekaart omgebouwd. Toch prijken nog steeds enkele klassiekers op de kaart, een noodzaak aldus Minos omdat de klanten nu eenmaal een rundscarpaccio en een tonijntartaar als een onontbeerlijk onderdeel van de kaart aanzien. Met de introductie van de brasseriekaart zorgden enkele exotische creaties zoals kippenwit met mango en chinese pasta met verse kruiden voor een vleugje romantiek. Didier schenkt ook ruime aandacht aan typische Belgische gerechten zoals gegratineerd witloof met hesp, tomaat garnaal, waterzooi  Oostendse tongfilet en rundscarbonnade met bruin bier.

In een sfeervol interieur dat onze aan de bruine cafés in Amsterdam doet denken, serveert men geen hoogdravende gastronomie, maar wel lekkere, smaakvolle gerechten. Oude decoratieve elementen, smeedijzeren lusters, lange banken langsheen de muur en elegante singertafeltjes getooid met linnen onderkleed, overdekt met zwaar papieren lopers, zilver bestek en een toog in wit marmer met een piepklein insigne van een bokser, zorgen voor een leuke aankleding.

Wij opteerden bij onze proeverij voor gegratineerd witloof, hespenrolletjes als voorgerecht en een risotto van sint jacobsvruchten met truffel en parmezaan als hoofdgerecht.

Het witloof was mooi gegratineerd met fijne kaasschilfers, mooi aangevuld met de hespenrolletjes, lekker op smaak en mooi smeuïg, een rasechte Brusselse creatie van hoge kwaliteit. Ook onze risotto bleef mooi smeuïg mede door de parmezaan terwijl de truffel voor een diepere smaaktoets zorgde. Maar liefst 6 sint jacobsvruchten en 5 gamba’s sierden de risotto die een mooie, subtiele toets van citrusvruchten meekreeg. Een leuke aanrader.

Le Petit Boxeur – Borgwal 3 – 1000 Brussel

Tel 02-511 40 00 – www.lepetitboxeur.be

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  1 minute

gezellig interieur

deels traditionele, deels typische brasseriegerechten

smaakvolle brasseriekeuken

Delta:             Belgische specialiteiten

intiem decor

pocketrestaurant

seizoensproducten