Leonidas gaat voor vernieuwing

Smullen van acht nieuwe verfijnde pralines in het Sélection-assortiment: Les Origines en foodpairingpralines

 

Fantastisch nieuws voor chocoladeliefhebbers en fijnproevers! De kleine en verfijnde Sélection-pralines zetten opnieuw in op vernieuwing om van te smullen. Wat beloven ze? Dat ze jou zullen verrassen met nieuwe smaken en originele combinaties.

Naast de vier populairste smaken stelt Leonidas maar liefst acht nieuwe pralines voor: vijf Les Origines-pralines en drie pralines volgens het foodpairingconcept.

Les Origines, een ontdekkingsreis naar de roots van de chocolade! Bij deze vijf degustatiepralines op basis van cacaobonen uit een specifieke regio vindt iedereen er vast wel één naar zijn of haar smaak. Ze zullen niet alleen kenners weten te bekoren, maar ook al wie zich graag laat verrassen door nieuwe smaken of meer wil weten over de oorsprong van de ingrediënten die hij of zij proeft! Elke praline is gevuld met een romige ganache en draagt niet alleen het verhaal over haar roots met zich mee, maar ook de passie en knowhow van de Meester-Chocolatiers van Leonidas.

Sélection Venezuela puur: pure chocolade op basis van 72% cacao met een unieke en krachtige smaak afkomstig uit Venezuela. Een perfect evenwicht tussen de kracht van cacao en intense houtige nuances. De cacaobonen zijn vooral van de variëteit Trinitario, met een kleiner aandeel van de variëteit Criollo. Sélection Venezuela melk: melkchocolade op basis van Criollo- en Trinitario-bonen (43%) afkomstig uit Venezuela. Met subtiele toetsen van karamel, hazelnoten en boter en aroma’s van geroosterde cacao en vanille. Sélection Brésil: deze chocolade met 68,8% cacao op basis van bonen uit Brazilië heeft bijzonder intense cacaoaroma’s om te ontdekken. Ze worden kracht bijgezet door een verrassende bitterheid en een verfrissende zuurheid. Je proeft nuances van groene banaan en gerookte toetsen. De bonen worden geteeld aan de Atlantische Oceaan in de bossen van Bahia en zijn afkomstig van zeldzame Trinitario-soorten uit het Amazonebekken.

Sélection Vietnam: heerlijke melkchocolade met een cacaogehalte van 45%, vervaardigd op basis van cacaobonen afkomstig uit de Mekongdelta van Vietnam, het Venetië van Azië. Deze chocolade biedt een subtiele combinatie van smaken als toffee, koffie en warme melk, verrijkt met de smaak van bittere cacao. Sélection Papouasie-Nouvelle-Guinée: pure chocolade op basis van 73% cacao, met Trinitario-bonen uit de streek rond de rivier Sepik in Papoea-Nieuw-Guinea. De smaak is deze van geroosterde cacao en de frisse en fruitige toetsen van rode bessen en tropisch fruit, en een licht koffie-aroma. De aandachtige proever ontdekt nuances van zwarte peper, druiven en honing.

 

Food Pairing in de spotlight

Bovendien verwelkomt het Sélection-assortiment drie nieuwkomers die geïnspireerd zijn op het concept van foodpairing. Laag na laag nemen de verschillende smaken in deze nieuwe pralines je mee op een ontdekking van unieke combinaties. Echte pareltjes met accenten die zowel populair als vernieuwend zijn. Sélection Tiramisu: een ganache van mascarpone en cacaopoeder in een kopje pure chocolade bedekt met Amaretti-korrels, subtiel geplaatst op een laag witte chocolade. Deze alcoholvrije praline sublimeert de Italiaanse zoetheid en prikkelt onze smaakpapillen met verwennerij. Sélection Argousier: een ganachevulling gemaakt van duindoornbessenpuree, verfraaid met een vleugje honing om zoetheid toe te voegen en ingesloten onder een praline van hazelnootmelkchocolade. Deze bessen hebben een fruitige, bittere en pittige smaak en geven een sap met een mooie oranjegele kleur. De combinatie van fruit, praline en pure chocolade maakt het tot een unieke creatie. Sélection Figue : een vulling van vijgenpuree met een vleugje honing, omhuld met een blonde chocoladepraline. Dit recept in oriëntaalse stijl combineert perfect de smaak van blonde en donkere chocolade met de charme en de wilde en betoverende smaak van vijgen.

De vaste waarden in het Sélection-assortiment

Naast die acht nieuwkomers keren ook vier vaste waarden van het assortiment terug. Als geen ander belichamen ze het concept achter Sélection: subtiele en verrassende smaken, betoverende ingrediënten, een flinke scheut passie en geraffineerde decoratie. Sélection violet: ganache met viooltjes, pure chocolade – Sélection kastanjehoning: ganache met kastanjehoning, blonde chocolade – Sélection gember-citroen: ganache met gember en citroen, pure chocolade – Sélection Matcha: ganache met matchathee, pure chocolade

Luxueuze geschenkdoos of een degustatiezakje voor een verrassende ontdekkingsreis?

Fantastische pralines verdienen een fantastische verpakking! Daarom vormt de Sélection-geschenkdoos, die in drie maten bestaat, een ideaal cadeau tijdens de feestperiode. Want die nadert met rasse schreden. Daarnaast stelt Leonidas dit jaar een klein degustatiezakje in papier voor, dat plaats biedt voor een selectie van zeven tot acht pralines … Voor een heerlijk proefmoment dat in een oogwenk verandert in een ware ontdekkingsreis.