Les Tartes de Françoise: nieuw fijne tomatentaart

Een dun bladerdeeg, goudbruin gebakken in de oven en nog licht krokant. De subtiel zurige smaak door een vleugje mosterd, die de overheerlijke smaak van Parmezaanse kaas volledig tot zijn recht laat komen. En vooral: de sappige smaak van tomaten, echte smaakbommen die geteeld werden op rijke Belgische grond. Onze nieuwe hartige taart, gemaakt in onze eigen ateliers, is weer een echte streling voor de smaakzin.

Met deze luchtige tomatentaart willen we iedereen de authentieke smaak van de ‘eigen kweek’ tomaat laten proeven. Een eenvoudige, maar rijkelijke keuken staat daarbij centraal. We wilden een terugkeer naar de simpele dagelijkse kost. Daarom baseerden we dit recept op een seizoensgroente die we hier in België telen, met respect voor de bodem en alles dat leeft. Een samenwerking met de coöperatie GROW uit Sart-Bernard lag dan ook voor de hand. GROW is opgericht door een handvol jonge enthousiastelingen die ecologisch verantwoord tuinieren op een gezonde bodem vol leven. Dat doen ze met respect voor het milieu, de seizoenen en de aarde.

Samen hebben we 5 tomatensoorten geselecteerd: op basis van hun smaak, sappigheid, kleur en/of textuur. De “paarse kalebas” is bijvoorbeeld een vlezige joekel van een tomaat, terwijl de kleine “raisin vert” opvalt door zijn felle kleur. De “téton de vénus” heeft een uitgesproken smaak, de “orange banana” smaakt dan weer lekker zoet. Tot slot kozen we ook een klassieke tomaat uit die voor een stevig geheel zorgt. Allemaal samen, op een dun en knapperig deeg, vormen ze een harmonie van smaken en kleuren. Elke hap vormt een sensatie voor je zintuigen.

Beschikbaar vanaf 24 juli langs in de ateliers ‘Les Tartes de Françoise’ – klein formaat 19€ – Duo formaat 11€

De Ateliers ‘Les Tartes de Françoise’ situeren zich in Aalst, Antwerpen, Brasschaat, Brussel Zavel, Elsene, Gent, Gerpinnes, Jette, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen, Oudergem, Overijse, Terhulpen, Ukkel Diesdelle, Ukkel Vanderkindere, Woluwe Georges Henri, Woluwe Stokkel, Waterloo en Waver.