La Terrasse – Givet

In het mooie Franse stadje Givet, net over de grens, werd op de majestueuze Maas een nieuw drijvend terras aangelegd dat de hele zomer, een plek van ontspanning en gastronomie bij uitstek wordt! Een zomerterras tot eind september 2019 – met veel bijzondere kenmerken en een sterk gevarieerd culinair aanbod. Een nieuw en efemeer terras, dat de bezoekers uitnodigt om via een voetgangersbrug, een andere wereld te betreden en te ontdekken. Tegelijk een plek van ontspanning en gastronomie, maar evenzeer van bezinning en ontmoeting.

De originaliteit van het aanbod varieert ook naargelang het tijdstip van de dag: van ‘s middags, dagschotels en gemengde gerechten, terwijl ‘s avonds, van woensdag tot en met zondag, het aanbod zich gastronomisch profileert. Elke week vernieuwd, met een menukaart van gerenommeerde koks, tegen een scherpe prijs: 37 euro, 5 gangen.!

De chefs aan boord van La Terrasse Givet zijn : Régis Alexandre – Concept Gourmand in Ciney (België) – David Coisman – CC Nomie in Falmignoul (België) – Julien Ricail – L’Auberge de la Tour in Givet (Frankrijk) – Borg Da Silva – abCd in Beauraing (België) – Robin Haquenne – Robin Haquenne – Rob’s Corner in Ciney (België). De chef-koks zullen elke woensdagavond aanwezig zijn!

Dinsdagavond is de dag van wijnproeverijen en andere gastronomische evenementen, brunch op zondag…. de redenen om te genieten op La Terrasse in Givet zijn er in overvloed! De kwaliteit van de leveranciers en producten, de toegang voor mensen met een beperkte mobiliteit en een eco-verantwoordelijke aanpak (met name volledig zonnelicht en geen afval in de rivier!) zijn ook essentiële punten die dit project ondersteunen.

De Chefs agenda:

Robin HAQUENNE (Chef van restaurant Rob’s Corner in Ciney) is de gastchef van woendag 26 juni tot zondag 30 juni; van woensdag 17 tot zondag 21 juli en van woensdag 21 tot zondag 25 augustus.

Borg DA SILVA (Chef van restaurant abCd in Beauraing) tekent present van woensdag 3 tot zondag 7 juli en van woensdag 14 tot zondag 18 agustus.

David COISMAN (Chef van restaurant CC Nomie in Falmignoul) verzorgt de service van woensdag 31 juli tot zondag 4 augustus en van woensdag 4 tot zondag 8 september.

Régis ALEXANDRE (Chef van restautant Le Concept Gourmand in Ciney) is de gastchef van woensdag 24 tot zondag 28 juli en van woensdag 28 augustus tot zondag 1 september.

Julien RICAIL (Chef van restaurant L’Auberge de la Tour in Givet) en initiatiefnemer van dit interprovinciaal, zelfs internationaal project verzorgt de keuken van woensdag 10 tot zondag 14 juli en van woensdag 7 tot zondag 11 augustus.

La Terrasse – Quai des Héros de la Résistance – Place Albert 1er in GIVET (Frankrijk). Uniek project geopend tot 30 september 2019. Toegankelijk van dinsdag tot en met zondag van 11 tot 23 uur, met brunch op zondag tussen 10 en 15 uur. www.laterrassegivet.fr