Luikse wafel is favoriete wafel van de Belg

Dat wij Belgen graag wafels eten is geen geheim. Daarom wil Deliveroo Internationale Wafeldag, die dit jaar valt op zondag 25 maart, ook niet zomaar voorbij laten gaan. De koerierdienst komt namelijk met een speciale aanbieding waarbij ze komende zondag dé favoriete wafel van de Belgen in de kijker zetten.

Uit een online onderzoek blijkt dat 4 op de 10 Belgen de Luikse wafel met slagroom als ultieme favoriet verkiest. Voor 1 op 4 Belgen staat de Brusselse wafel op de eerste plaats. Meer dan 1 op de 3 Belgen verkiest slagroom op zijn of haar wafel, 1 op 4 gaat voor bloemsuiker en nog eens zo’n 1 op 4 geeft aan liefst zijn of haar wafel puur te eten, zonder iets op.

Naar aanleiding van Internationale Wafeldag komt Deliveroo met een speciaal aanbod op maat van de Belg. De bezorgdienst werkt hiervoor samen met Australian Home Made in Luik, waar je de wafel kan bestellen.

Verkiezen de Luikse wafel: Nederlandstaligen: 31% versus Franstaligen: 59%, Mannen: 48% versus vrouwen: 39%, – Leeftijd: < 34 jarigen: 50%, 35-54 jarigen: 43%; 55++: 43%

Verkiezen de Brusselse wafel: Mannen: 22% versus vrouwen: 31% ,  Nederlandstaligen: 31% versus Franstaligen: 20%

Luikse wafel versus Brusselse wafel: – Nederlandstaligen: Luikse wafel: 31% versus Brusselse wafel: 31%, – Franstaligen: Luikse wafel: 59% versus Brusselse wafel: 20%

Favoriete wafeltoppings van de Belgen: 35% van de Belgen kiest voor slagroom (waaronder 39% vrouwen en 32% mannen), tweede plaats: bloemsuiker, derde plaats: pure wafel, zonder topping, daarna volgen chocolade, verse aardbeien, ijs en kersen

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt met meer dan 35.000 van de meest geliefde restaurants, evenals meer dan 30.000 rijders om de beste food delivery-ervaring ter wereld te bieden. Deliveroo’s hoofdkantoor bevindt zich in Londen. Het bedrijf werkt met meer dan 1.000 werknemers in kantoren over de hele wereld.

Deliveroo is actief in meer dan 200 steden in 12 landen, waaronder Australië, België, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Italië, Ierland, Nederland, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk. In België is Deliveroo marktleider en actief in 10 steden. De bezorgservice werkt in ons land met meer dan 1.400 restaurants.