Lunch Garden heropent haar deuren en verwelkomt gasten vanaf 15 juni

Lunch Garden is verheugd de gefaseerde heropening van haar restaurants aan te kunnen kondigen vanaf 15 juni. Een aantal ingrijpende veranderingen worden ingevoerd om de medewerkers en de klanten in de best mogelijke omstandigheden opnieuw te verwelkomen. Naast de strikte maatregelen die opgelegd werden door de regering, worden ook nog andere aanpassingen gedaan. Daarnaast investeert Lunch Garden ook in de toekomst door innovatie en de uitbreiding van initiatieven zoals de Take-Away.

Lunch Garden heeft er de voorbije maanden alles aan gedaan om een optimale heropening van de restaurants te garanderen van zodra de lockdown voor de horeca werd opgeheven. De voorbije weken werden de maatregelen voor de horeca, opgelegd door de Belgische overheid, nog verder uitgebreid. In functie daarvan en onafhankelijk van de officiële datum die onze Nationale Veiligheidsraad vooropstelde, hebben we geopteerd voor een progressieve heropening van onze restaurants vanaf 15 juni, conform deze laatste veiligheids- en hygiënemaatregelen. Momenteel wordt in onze restaurants de laatste hand gelegd aan de maatregelen ter bescherming van de gezondheid en de veiligheid van onze medewerkers en onze klanten.

“Ons business model is en blijft een self service model en wij doen er alles aan om een veilige service te kunnen aanbieden. Onze medewerkers en onze klanten komen altijd op de eerste plaats. Wij stellen alles in het werk om onze restaurants te heropenen met oog voor hun gezondheid en hun veiligheid. Onze teams hebben er de voorbije weken hard aan gewerkt om dit mogelijk te maken. We zijn er dan ook klaar voor om in de beste omstandigheden te heropenen na een bijzonder uitdagende periode”, aldus Ann Biebuyck, CEO Lunch Garden.

Een progressieve heropening voor een maximale veiligheid

Lunch Garden heeft geopteerd voor een progressieve heropening om een veilige opstart van haar restaurants mogelijk te maken met inachtname van alle opgelegde en aanvullende veiligheids- en hygiënemaatregelen. Vanaf 15 juni kunnen al 22 restaurants, alsook alle franchisenemers en bijna alle Total-restaurants hun klanten opnieuw verwelkomen. De situatie en evoluties worden continu gevolgd, geëvalueerd en bijgestuurd waar nodig. Een tweede reeks openingen volgt zo snel mogelijk, en ten laatste mid juli.

Investering in take-away mogelijkheden en een aangepast menu

Trouwe klanten zullen hun favoriete restaurant kunnen bezoeken met een aangepast menu, waarop ook de favoriete gerechten van de klanten zoals de zeer gesmaakte vol-au-vent, zeesteak, mosselen en balletjes in tomatensaus niet ontbreken. Lunch Garden gaat daarnaast nog een stap verder en innoveert door de uitbreiding van het Take-Away aanbod naar al haar restaurants.

Onze klanten, onze prioriteit

Lunch Garden stelt haar klanten altijd centraal in haar strategie om maximaal aan de werwachtingen te beantwoorden. Op een klantenenquête tijdens de lockdown, werd gepeild naar hoe zij zich voelen over een terugkeer naar de Lunch Garden restaurants. Hierop werd massaal (meer dan 3.000 klanten) en zeer positief gereageerd. De overgrote meerderheid van de respondenten (83%) is van plan om zijn gewoontes voor een (regelmatig) bezoek aan hun favoriete Lunch Garden te hervatten en heeft er alle vertrouwen in dat Lunch Garden de nodige aandacht zal besteden aan hun veiligheid en gezondheid.

Uitgebreid marketing plan

Ter gelegenheid van de heropening wordt ook een uitgebreid marketing plan uitgerold met diverse klantenacties via mailings, social media en commerciële acties.

Preventie- en beschermingsmaatregelen

Lunch Garden heeft sterk geïnvesteerd in het nemen van specifieke maatregelen om de veiligheid van haar klanten en personeel te garanderen. Alle nodige middelen werden ingezet om de hygiëne en veiligheid in de restaurants te garanderen. Als voorbeelden zijn er de aangepaste openingsuren, de beschikbaarheid van hydro-alcoholische gel in alle ruimtes van het restaurant, grondmarkeringen om de social distancing te respecteren, route-indicaties voor de klanten, opstelling van de tafels volgens de opgelegde regels, het dragen van mondmaskers, enz.