Luxueuze lunchbox

Terug naar school met St Môret®

Indruk maken op de eerste schooldag met een verrukkelijk lunchbox idee? Dat doe je met deze eenvoudige maar o zo lekkere recepten met St Môret®. Deze verse kaas uit la douce France is de crème de la crème van haar soort, samengesteld uit melk, room en een snuifje zout. Food queen Marta Majewska bedacht 3 lekkere én gezonde recepten in kids formaat. Bon appétit!

Kleurrijke boterham met kiwischildpad en St Môret®

Kieskeurige eters maak je instant vrolijk (én hongerig) met dit kleurrijke tafereel.

Ingrediënten voor 2 boterhammen – Tijd: 5 minuten: 2 sneetjes roggebrood, een royale laag St Môret®, 1 eetrijpe kiwi, 1 eetlepel grof gehakte pistachenoten, 1 theelepel kiwizaadjes (die je uit de kiwi haalt), 1 theelepel gojibessen, Groene pitloze druiven (voor de mini-versie)

Bereiding: 1. Besmeer de sneetjes brood met St Moret®. – 2. Schil de kiwi, snij deze in plakjes. – 3. Maak een schildpad door 4 pootjes van gehalveerde druiven te maken. – 4. Maak oogjes met de kiwizaadjes en werk af met de pistachenoten en gojibessen.

Luchtige pannenkoeken met St Môret®, bosbessen en ahornsiroop

Ideaal als ontbijt voor de kindjes naar school gaan of als tussendoortje in de koekendoos.

Ingrediënten voor 8 pannenkoeken – Tijd: 15 minuten : 110 g St Môret®, 2 eieren, 150 g amandelmeel, 1 theelepel vanillepoeder, 1 theelepel bakpoeder, 100 g blauwe bessen (bosbessen), 3 eetlepels ahornsiroop (+ extra om te serveren)

Bereiding: 1.             Doe de St Môret®, de eieren, het amandelmeel, de ahornsiroop, het vanillepoeder en het bakpoeder in een blender.- 2. Mix op hoge snelheid tot het beslag romig en glad is.- 3. Giet het beslag in een mengkom en roer er de bessen door. – 4. Bewaar een aantal bessen voor de afwerking. Laat het beslag vervolgens 3 minuten rusten. – 5. Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur. Bak de pannenkoeken ongeveer 2 à 3 minuten aan één kant. Draai en bak verder tot de pannenkoeken goudbruin zijn. – 6. Werk af met ahornsiroop en wat blauwe bessen. Klaar!

Schattige scones met St Môret®, gerookte zalm en bieslook

Deze scones zijn perfect qua formaat om aan de kleinste foodies onder ons te serveren.

Ingrediënten voor 24 scones – Tijd: bereiding 10 minuten – baktijd 15-20 minuten: 500 g speltbloem, 90 g koude boter, 16 g bakpoeder, 175 ml volle melk, 75 g St Môret®, 4 sneetjes biologische gerookte zalm, 1 ei, geklopt, 1 el maanzaad, 1 tl zeezout, bieslook, fijn gesneden

Bereiding: 1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een ovenplaat met bakpapier. – 2. Meng de speltbloem met het bakpoeder en het zout en snijd de boter in stukjes. – 3. Meng met je vingers de boter door de bloem totdat het mengsel een beetje kruimelig wordt. – 4.   Voeg de melk en het maanzaad toe en roer met een vork tot er een klonterig geheel ontstaat.- 5. Kneed verder met je handen tot een zacht en soepel deeg. – 6. Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 2 cm. – 7 Steek rondjes uit het deeg en leg ze op de ovenplaat. – 8. Klop het ei los met een eetlepel water. Bestrijk de scones met dit mengsel. – 9. Bak de scones 15 à 20 minuten tot ze goudgeel en mooi gerezen zijn. – 10. Wanneer de scones lauw zijn, snijd ze doormidden. – 11. Besmeer met St Môret®, leg er een stukje gerookte zalm op en werk af met verse bieslook.

Vind nog meer St Môret®-recepten op de website www.ilovecheese.be.