Maître d’hôtel Peter Van den Driessche neemt visrestaurant Kelderman over

Peter Van den Driesschen, de maître d’hôtel van Kelderman, neemt het visrestaurant over van Belgocatering om het in eigen beheer te gaan uitbaten. Het vermaarde restaurant behaalde vorig jaar zijn eerste Michelinster. Alle personeelsleden blijven in dienst. Over het bedrag van de transactie worden geen details verstrekt.

De overdracht van Kelderman van Belgocatering naar Peter Van den Driesschen, de huidige maître d’hôtel, vindt plaats op 14 juni 2017. Een logische keuze, waarmee de continuïteit in de uitbating van het restaurant verzekerd is en de nieuwe eigenaar beter dan wie ook de uitstraling van het “begrip Kelderman” in en rond Aalst kan verzilveren. “Sinds de overname door Creia hebben we een aantal mogelijke scenario’s voor Kelderman geëvalueerd.” zegt Jo Huyghebaert, Chief Hospitality Officer van Belgocatering. “Het doet ons genoegen dat Peter en zijn team de ziel van Kelderman verder zullen voeden en voor het restaurant de plaats bestendigen die het verdient in de Belgische culinaire gemeenschap.”

De instap van Creia als coöperatieve aandeelhouder verschaft Belgocatering de middelen om zich meer dan ooit toe te leggen op zijn core business: het leveren van premium hospitality diensten voor private en publieke ondernemingen en hoogstaande culinaire ervaringen tijdens evenementen. “In die optiek past Kelderman niet in de strategische richting die we met Belgocatering willen uitgaan.” aldus Jo Huyghebaert.

“Voor mij wordt het zelfstandig uitbaten van visrestaurant Kelderman een nieuwe uitdaging waar ik met enthousiasme naar uitkijk.” zegt Peter Van den Driesschen. Voor wie Kelderman kent en regelmatig bezoekt is dit meer dan een restaurant. Het is veeleer een plek waar gasten het gevoel hebben om thuis te komen en te genieten van een lekkere maaltijd in een gezellig en ongedwongen kader. “Mijn ambitie als nieuwe eigenaar is om het hart en de ziel van die beleving, dezelfde topkwaliteit op het bord en de gekende gastvrijheid te doen standhouden. Met het hele team zullen we hard werken om Kelderman meer dan ooit synoniem te maken van het beste, leukste, lekkerste en gezelligste restaurant in Aalst en omstreken, waar je als gast tot rust komt en met volle teugen van de gastvrijheid van een persoonlijke bediening geniet.” aldus nog Peter Van den Driesschen.

Sinds de overname in september vorig jaar waait er binnen Belgocatering een nieuwe wind en staan een aantal belangrijke investerings- en innovatieprojecten in de stijgers. Belgocatering consolideert hiermee zijn positie in de Belgische markt en maakt zich klaar om een nieuwe groeifase in te zetten. “Onze klanten reageren zeer positief op onze initiatieven en op de bakens die we aan het uitzetten zijn. Met de inbreng van Creia gaan we de ruwe diamant die Belgocatering steeds geweest is, polijsen om hem in al zijn facetten te laten schitteren.” besluit Jo Huyghebaert.